הליכה ועמידה עם פיסוק גדול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליכה ועמידה עם פיסוק גדול
    אמא
    28/07/2009

שלום בתי בת כמעט שנה.

זוחלת על שש. נעמדת והולכת בעזרת חפצים. לאחרונה החלה להיעמד יותר עצמאית, ניגשת לחפץ לא גבוה מדי מהרצפה ועוזבת ידיים / אם היא נעמדת בעזרת הקיר למשל / מראה וכו' ואני מגישה לה חפץ היא מנתקת
    ידיים ומחזיקה את החפץ. היא יכולה להיעמד כך בטווח של בין כמה שניות לחצי דקה.

מה שכן, שמתי לב שהיא רוב הזמן עושה פיסוק יחסית גדול (כנראה לפצות על זקיפות בגב שיש לה מגיל מוקדם יותר שנגרם מריפלוקס) ואפילו לפעמים הכפות רגליים נוטות כלפי חוץ (לא תמיד).
    האם יש לזה קשר לכך שהיא לא מנסה להתקדם? היות וראיתי שהיא נעמדת ביציבות לבד אז ניסיתי להוליך אותה (פחות מגובה כתפיים כמובן) אבל היא ישר יורדת למטה. נראה שהיא רוצה להתקדם אם אני אומרת לה בואי אלי, היא מחייכת ומושיטה ידיים ונופלת קדימה , לא עושה צעד, אבל אני כאמור לא יודעת איך להראות לה כי יורדת למטה וגם אולי בגלל הפיסוק היא מתקשה?
    יש דרך לעבוד על הפיסוק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לאמא

דבי גרוס דולב
    28/07/2009

הי אמא
    הפיסוק הגדול קיים בד"כ בהתחלת העמידה כדי לספק לילד בסיס עמידה גדול ובטוח יותר והדבר נורמלי ומתחיל להצטמצם עם התבססות העמידה והבטחון בתנועה. יחד עם זאת, במקרה שלכם, הוא יכול לבוא כפיצוי על זקיפת היתר מכיוון שכשיש זקיפת יתר חסרה תנועתיות בגב, יש יותר חשש לנפילות והפיסוק מפצה על קושי זה.
    ההיסוס בהליכה קיים אצל כל הילדים בהתחלה ולגביו אין מקום לדאגה. חשוב לא להלחיץ את ילדה ולתת לה זמן לצבור אומץ ומיומנות להליכה עמצאית.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו