מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקיפות יתר של גבאור30/07/2009
שלום!
תודה על פורום המקסים עזרתם לי המון בעבר.
יש לי ילדה שגילה כרונולוגי 8 חוד' (כמעט 7 חוד' מתוקן), מטופלת אצל פיזיו' שלדבריה אין לילדה בעיה רצינית ספיציפית רק שיש לה זקיפות יתר של גב שזה גורם לכמה בעיות:כאשר משיבים אותה נופלת קדימה, מפנה ידיים אחורה שמחזיקים אותה, לא מצליחה לזחול למרות שכל הזמן מנסה וכבר בגיל זה יכולה לעמוד עם תמיכה (יותר מדי ישרה)
יש לציין שילדה מתהפכת מגב לבטן בחופשיות, עושה ציר לשני צדדים בחופשיות, התהפכות מבטן לגב קצת קשה לה (יותר דומה לנפילה), אך גם בזה משתפרת מיום ליום
הילדה עדיין לא זוחלת גחון ולא נעמדת על 6 לפי פזיו' בגלל זקיפות יתר של גב קשה לה לזוז(ידיים חלשות). לפיה אני צריכה להשכיבה הרבה על צד ששתי ידיים פונות קדימה (גב עגול).
שאלתי איזה תרגילים אתם ממליצים לשיפור מצב הגב וכן עידוד זחילה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאור
דבי גרוס דולב30/07/2009הי אור
זקיפת יתר של הגב דורשת לדעתי התיחסות קצת יותר אישית מאשר על גבי פורום. אני מבינה שאתם בטיפול פזיותרפי אבל כדאי אולי לשקול דרך טיפול נוספת או אחרת. מנסיוני המקצועי, לליווי ההתפתחותי יש מענה יפה ומועיל לסוג זה של בעיות.
התהפכות מבטן לגב, התישבות וזחילה אכן קשים לתינוקות בעלי זקיפת יתר וחשוב לעזור אבל זה דורש אבחון מעמיק יותר והתאמה אישית לתינוק. אני מאמינה שיש לטפל ביסודיות בזקיפה לפני מתן תרגילים לזחילה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)