למה לשים לב ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לשים לב ?
    הדס
    31/07/2009

שלום, אני אמא לתינוק בן 10 חודשים. חייכן, סקרן ופעיל..ואשמח להכוונה קצת לגבי התפתחותו .
    הוא התחיל רק השבוע ממש לזחול כמוו שצריך אך לא זוחל מהר, עושה כמה צעדים ומתיישב ושוב כמה צעדים ומתיישב. הוא נעמד בקלות, זז ממקום למקום כשהוא אוחז בשולחן או בכורסא, עוזב ידיים למספר שניות ומרוצה מאוד מהעובדה שהוא בלי אחיזה בשום דבר. מוחא כפיים כשמתחשק לו -לא כשאני מעודדת אותו שיעשה כמוני, דופק על חפצים ומקשקש.
    מה אני צריכה לשים לב בשלב הזה ?
    על מה לשים דגש ??
    ההתפתחות שלו בסדר לגילו ?
    אילו משחקים יש לגיל שלו ולשלב שבו הוא נמצא ???

תודה רבה על ההכוונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למה לשים לב ?

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    31/07/2009

הי הדס,
    בנך אמנם התחיל לזחול מעט מאוחר אך התפתחותו הכללית נשמעת תקינה. זה טבעי שבשלב התחלתי של הזחילה הוא עדיין לא מרבה לזחול, כמו כן הוא כבר שולט בהתישבות וזה בסדר שהוא עוצר הרבה ומתישב. כמו כן נראה כי הוא בדרך הנכונה לקראת התפתחות ההליכה כך שאין סיבה לדאגה. בגיל זה את יכולה להתחיל ולחשוף אותו למשחקים של הכנסה והוצאה של חפצים (למשל כדור ודלי), מטפחת שמכסה צעצוע וכדומה. חשוב לשאול אותו שאלות ולתאר את מה שעושים כיוון שהוא מתחיל ללמוד ולהבין את השפה המדוברת, את יכולה גם לשלב שירי משחק והפעלה. את יכולה להתחיל ולהדגים לו השחלה פשוטה (כמו מגדל טבעות) או בניית מגדל קוביות והוא עשוי להתחיל ולנסות לחקות אותך בפעולות אלו. כמו כן ניתן לתת לו לשחק בעמידה (שולחן פעילות או צעצוע על השפה).

בהצלחה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אני אאמץ את מה שאמרת

הדס
    31/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו