התפתחות חמישה וחצי חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות חמישה וחצי חודשים
    רוני
    04/08/2009

שלום,

ביתי בת 5 וחצי חודשים, עדיין לא מתהפכת (לא מהגב לבטן ולא מהבטן לגב), היא שוהה יפה על הבטן ומרימה היטב את הראש. כמו כן, עדיין לא מביעה עניין בצעצועים - לא מנסה להרים צעצועים, לא לוקחת כאשר מושיטים לה (לרוב) ולא מנסה להגיע לצעצועים בקרבתה.

כאשר שוכבת באוניברסיטה, היא כן נוגעת בצעצועים שתלויים מעליה. היא צוחקת בקול, יוצרת קשר עין, מחייכת ו"צועקת".
    בנוסף, היא ישנה המון (ממש כמו כשהייתה קטנטונת)- אוכלת, משחקת כשעה ולאחר מכן ישנה כשעה וחצי, שעתיים ומתעוררת לאכול שוב וכך חוזר חלילה - ייתכן שהשינה המרובה מעכבת את ההתפתחות?

האם אני צריכה לחשוש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לרוני

אורנה עטאר
    04/08/2009

שלום רוני,
    בגיל 5 וחצי חודשים אני כן מצפה שהיא תושיט יד לצעצועים גם על הגב וגם על הבטן.
    חסרים לי קצת פרטים. האם הידיים שלה לרוב סגורות או פתוחות? לעיתים נוכחות רפלקס האחיזה בגילאים כאלו מקשה על התפתחות קשר עין-יד.
    ישנו קשר בין שינה להתפתחות כי יש לה פחות זמן "לתרגל" מיומנויות חדשות. האם זו התנהגות חדשה או זהו דפוס השינה שלה תמיד? חשוב לי כי בזמן העירות שלה הגירויים יהיו מכוונים ללמידה - אם זה לקשר-עין יד, להתהפכויות.
    כמה טיפים/תרגילים:
    1. תציעי לה את הצעצועים במרחק נגיעה - שלא תחוו תסכול בניסיון להגיע אליהם.
    2. תגרי אותה בכף היד עם הצעצוע ואח"כ תיגעי עם הצעצוע בפה ואז תראי לה אותו - זה מגרה את קשר עין-יד-פה. כמובן לשתי הידיים ועל הגב ועל הבטן.

בהצלחה!
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך

רוני
    04/08/2009

הי אורנה, תודה
    דפוסי השינה היו כאלה מההתחלה.
    אני מנסה כל הזמן לגעת לה עם צעצועים בידיים ומידי פעם זה מושך באמת את היד למרכז על מנת לתפוס, אך היא מייד משחררת. זה נראה כאילו זה פשוט לא מעניין אותה.
    פעמים רבות היא מנופפת בידיים באוויר (פרושות לצדדים) כאילו היא רוצה להביא למרכז אך לא מצליחה.
    הידיים לרוב פתוחות ולא קפוצות.
    אני לא יודעת אם רלוונטי, אבל יש לה גפיים מאוד קצרות (היא אחוזון 3 בגובה)
    האם זה מצריך בדיקה אצל רופא התפתחות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרוני

אורנה עטאר
    05/08/2009

הי רוני,
    לגבי דפוסי השינה אני לא יכולה ליעץ לך רבות כי אני לא מומחית בתחום שינת תינוקות. אני כן מאמינה שדפוס זה ישתנה עם הזמן.
    לגבי הנפנוף בידיים ושנראה כאילו קשה לה להביא את הידיים לקו האמצע - אני מבינה שזה קורה על הגב?
    הגעה לקו האמצע ולאחר מכן חצייה שלו אלו שלבי התפתחות חשובים והייתי רוצה לראות כי היא מחזיקה צעצועים בקו האמצע. קושי להביא ידיים לקו האמצע יכול לנבוע מסיבות רבות בינהם שהייה ממושכת על הגב, אז הידיים נמצאות בצדדים ונוצר מתח ונוקשות בבית החזה שמקשה על הבאת הידיים לאמצע. תרבי בטפיחות נוכחות על בית החזה. האם היא מכירה את תנוחת הערסול? אם היא תאפשר לך החזיקי אותה בתנוחת הערסול, כך למעשה את מקרבת לה את הידיים אחת לשנייה ומאריכה את שרירי הגב.
    מעגל הקסם של גירוי להחזקת צעצוע כולל גם לגעת ביד, גם בפה ואח"כ להראות לה. תנסי את זה.
    אני לא חושבת שיש קשר לזה שהיא באחוזון 3 בגובה.
    אנ לא חושבת שיש צורך לראות רופא התפתחות אך אינני יכולה להחליף דאגה של אמא...אולי תתחילי בלשאול אחיות טיפת חלב שם את במעקב לגבי העניין.
    תעדכני אותנו!
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את נהדרת, הרגעת אותי

רוני
    06/08/2009

ואני כמובן אמשיך לעדכן, תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך

רוני
    05/08/2009

הי אורנה, תודה
    דפוסי השינה היו כאלה מההתחלה.
    אני מנסה כל הזמן לגעת לה עם צעצועים בידיים ומידי פעם זה מושך באמת את היד למרכז על מנת לתפוס, אך היא מייד משחררת. זה נראה כאילו זה פשוט לא מעניין אותה.
    פעמים רבות היא מנופפת בידיים באוויר (פרושות לצדדים) כאילו היא רוצה להביא למרכז אך לא מצליחה.
    הידיים לרוב פתוחות ולא קפוצות.
    אני לא יודעת אם רלוונטי, אבל יש לה גפיים מאוד קצרות (היא אחוזון 3 בגובה)
    האם זה מצריך בדיקה אצל רופא התפתחות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו