שאלה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בבקשה
    נ
    10/08/2009

שלום רב
    ביתי בת 8 וחצי חודשים! עדין לא יושבת מנסה "במקצועיות להגיע למצב ישיבה אבל באמצע נופלת אציין שהיא גם מנסה לטפס בלול ואותו הדבר באמצע הדרך נופלת ! לצערי הרב אני לא יכולה המון לשחרר אותה בחופשיות מכיוון שאני נמצאת עם בני בן השנתים וחצי ,

ועוד דבר בבקשה עדין לא מחזיקה בקבוק אוכל לאכול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• תגובה לגל

אורנה עטאר
    12/08/2009

שלום גל,
    סליחה על התגובה המאוחרת.
    אני אענה לך על כל שאלותייך.

לגבי הנסיונות להתיישב - זה מצויין שהיא מנסה וככל שהיא תמשיך לנסות היא גם תגיע להתיישבות.
    בכדי להתיישב חשוב כי מערכת שיווי המשקל שלה תהיה בשלה לכך וייתכן והיא נופלת בגלל חוסר בשלות של המערכת. ככל שתתני לה חוויות במרחב כמו אוירונים, סופרמנים, הנפות - המערכת תתנסה כל הזמן ותגיע לבשלות. במידה והיא זוחלת על 6 - אז ניתן לאתגר אותה כל הזמן בטיפוס על שיפועים שונים ומשונים כמו ערימת כריות, אפשר כל פעם קצת להוציא אותה משיווי משקל עם כרית קטנה כשהיא זוחלת ולמעשה כאשר תלמד לאזן את עצמה היא תגיע להתיישבות יציבה.

אחיזת בקבוק - לגבי זה צריך לראות אם יש איזשהוא קושי להביא את הידיים לקו האמצע. האם היא כן אוחזת צעצועים בשתי ידיים ומשחקת? בכדי לאחוז בקבוק שתי הידיים צריכות לבוא לקו האמצע וכף היד צריכה להיות פתוחה בכדי לאחוז את הבקבוק.

לגבי הכנסת דברים לפה - אני כן הייתי רוצה לראות שהיא מכניסה דברים לפה. חשוב שהיא לא תהיה עם מוצץ בזמן הזה כי אז אין לה שום סיבה להביא משהו לפה כי יש לה שם משהו כבר. אם היא רגועה ואין סיבה למוצץ ניתן להניח אותו בצד. ניתן להעזר במוצץ בכדי לגרות לה את הפה ואת האיזור סביב הפה ואח"כ לתת לה צעצוע ולראות אם היא מכניסה אותו.
    השלב בו היא נמצאת הוא שלב אוראלי בו חלק רב מחקר של הסביבה מגיע דרך המגע עם הפה ומעבר התחושות עד המוח ולכן חשוב לנו לראות כי ילדים כן משתמשים בפה כאיבר הלמידה שלהם.

בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו