חרדת נטישה ופחד מזרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה ופחד מזרים
    ליהיא
    13/08/2009

אני אם לבן 1.7. אני איתו בבית מיום שנולד, ובספטמבר יילך למעון.
    מקריאה הבנתי שנושא חרדת הנטישה ופחד מזרים מופיע בגיל 8-9 חודשים ואמור לחלוף על גיל שנה. דווקא בתקופה זאת הבן שלי לא הראה סימנים לכך..
    לפני כחודש הוא דווקא כן החל להתנגד שאני אעזוב אותו בבית בהשגחה, הוא צמוד אלי בבית ומחכה לי אפילו מחוץ לשירותים ובוכה. מתעורר יותר בלילות בבכי ורוצה שארים אותו ואצא איתו מהחדר, ואחר כך אני משכיבה אותו שוב והוא נרדם.
    הוא גם מתחיל להראות פחד מאנשים שהוא לא מכיר, לא כולם בהחלט, אבל יש אנשים שרואה פעם ראשונה ונבהל.
    השאלה - האם התאחרות חרדת הנטישה והזרים אצלו מהווה בעיה ? מה טווח הגיל לתופעות אלו ומתי לצפות שהן תחלופנה בגבול הזמן הסביר ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה ופחד מזרים

הוספת תגובה

• חרדת נטישה

שירי קאשי
    16/08/2009

הי ליהיא,
    זה נכון שבאופן קלאסי חרדת נטישה מופיעה באזור גיל 8 חודשים אך אין לכך חוקים קבועים. אצל כל ילד זה מגיע (או לא מגיע) בגיל אחר וכן ההתבטאות של התופעה היא שונה. טבעי שגם בגיל זה הילד חושש להפרד. כמו כן ייתכן מאוד שהוא מרגיש כי יש צפוי שינוי בקרוב (הליכה לגן) וזה מגביר את התגובות בשלב זה. כמובן שבתקופת הקליטה בגן החדש ניתן גם כן לצפות בשינוי בהתנהגות שלו וזה בהחלט מתאים גם לגילו. חשוב בתקופה זו לתת לו את החום והבטחון שלהם הוא זקוק וכן לשדר לו שאת מרגישה בטחון בתהליך. כאשר ההורה מראה כי הפרידה קשה לו הוא מראה לתינוק כי זהו תהליך לא נעים אך אם ההורה משדר לתינוק כי הוא בוטח בצוות הגן וכי זהו מקום של כיף אז גם לתינוק קל יותר להשתחרר מחששותיו.

בהצלחה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו