צחוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צחוק
    ל
    02/09/2007

שלום, אני אמא לתינוק אוטוטו בן 5 חודשים, הוא תינוק פעיל, חייכן ומקסים, מה שקצת מדאיג אותי זה שהוא עדיין לא צוחק עם קול, הוא מחייך המון ולפעמים אני מרגישה ממש שהוא צוחק אבל בלי קול, האם זה בסדר? זה יגיע מתישהוא? הוא עדיין לא מתהפך, הוא מושיט ידיים לחפצים אבל לא ממש מכניס לפה, הוא מחזיק את החפץ ופותח את הפה אך עדיין לא מחבר בין השניים, האם זה קשור אחד לשני? או שפשוט להמתין שזה יקרה מעצמו
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צחוק

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    10/09/2007

הי ל,
    טווח ההתהפכות הנורמלי הוא בין 4-6 חוד' ולכן אם בנך לא מתהפך עדיין אין מה לדאוג. אולם יש תרגילים שיכולים לעזור לו גם בהתהפכות וגם באחיזת והכנסה של צעצועים לפה. ראשית אם הוא לוקח מוצץ הוא יכניס פחות דברים לפה כי הפה "תפוס" וזה חבל. כדאי לגרות אותו כמה שיותר להכניס דברים לפה כי במצב זה הידיים קרובות לקו האמצע וזו הכיוון להתהפכות. אפשר גם לגרות את הכנסת כפות הרגליים לפה. חסרים לי פרטים, האם הוא אוהב לשכב על הבטן? האם הוא אוחז בכפות הרגליים שלו? האם הוא נוקשה מידי או רך מידי? מה טונוס השרירים שלו, אם את מכירה את המושג הזה?
    בכל מקרה לכל תינוק קצב התפתחות משלו אבל אל לנו לשכוח שאנחנו הסביבה ההתפתחותית שלו והוא מתפתח בהתאם לסביבה ולכן אם הסביבה לא תגרה אותו בכיוון הנכון יש סבירות שההתפתחות תתעכב או תהיה לא אופטימאלית. אנחנו צריכים לספק לו את התנאים הבסיסיים להתפתחות, כגון מגע, תנועה, קול וכד'.
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו