שכיבה על הבטן ועגלה/ טיולון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכיבה על הבטן ועגלה/ טיולון
    לימור
    16/08/2009

שלום, יש לי שתי שאלות:
    1. אני מניקה הנקה מלאה, בתי בת 3.5 חודשים. היא ישנה שנה רציפה יותר וטוב יותר כאשר מונחת על הבטן. שאלתי היא- עד איזה גיל ישנה ההמלצה להשכיב לישון על הבטן ? ( הכוונה בלילה כמובן).

2. לבתי כבר קצת צפוף בעגלה כאשרהעגלה במנח שכיבה של 180 מעלות. מתי כבר אפשר לוותר על ה"אמבטיה" של העגלה ולהשיב / להשכיב בטיולון?
    תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה ללימור

אורנה עטאר
    16/08/2009

לימור שלום,
    עליי להדגיש בפנייך כי הנחיית משרד הבריאות היא לא להשכיב לישון על הבטן. בזמן עירות יש להשכיב אותה על הבטן.
    ידוע כי ברגע שהיא תתחיל להתהפך את לא תוכלי לשלוט אם היא על הגב או על הבטן בשינה.

לגבי טיולון - אני ממליצה שהיא תישאר בעגלת אמבטיה כל עוד את יכולה והיא יכולה. שכיבה בזוית 180 מעלות טובה מאוד בשלב הזה בו היא נמצאת. אני לא ממליצה להושיב אותה מאחר ומערכת השלד והשרירים שלה עדיין לא בשלים לכך וזה יזיק לה, ובנוסף כל שהייה במשטח מוטה כמו טרמופילנה, עגלה עם זוית וכו' מעודד התרוממות שאינה נכונה מבחינה ביומכנית לתינוקות שלנו ולכן אם היא עוד מאפשרת לקחת אותה באמבטייה - אז תמשיכו - ניתן להשכיב אותה בעגלה רגילה אבל לנסות שזה יהיה כמה שיותר קרוב ל180 מעלות.

בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו