מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראש עקום..אורית17/08/2009
הי...
בני בן (אוטוטו..) בן 3 חודשים כנראה (לא כנראה בטוח..)ששכב יותר מידי זמן על הגב עם נטיה לצד ימין כתוצאה (או שלא..) ישנה מעיכה וזה יוצר ראש ממש לא עגול (קשה לי להגיד...) אפילו עקום.
לציין שלביתי הבכורה היה מצב דומה (לא עשיתי עם זה כלום מלבד לנסות להחליף צדדים...מה שלא עזר) אבל השער הארוך מתשתש ומסתיר.
נסיתי כל פיתרון שחשבתי השכבתי על הבטן אז שוב הנטיה היתה (כנראה בעיה של שריר קצר..)
מלבד זה הוא כבר זז עם לא נוח לו ומוצא שוב תמיד את אותה תנוחה.
חוץ מזה הוא ילד נהדר.
יש רופא מומחה לדברים מסוג זה...?
מיואשת ..... מה עושים? אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
דבי גרוס דולב17/08/2009הי אורית
הדבר הנכון לעשות הוא,כמובן, לטפל בנטיית הראש ולא בראש העקום כתוצאה מהנטייה.
לאחר שנטיית הראש מתחילה להתאזן, מתחיל גם הראש להתיישר לאחר מספר חודשים אבל חשוב ביותר לטפל בנטייה שכן היא עלולה להשפיע על המשך ההתפתחות . אין צורך ברופא והשיטה לפיה אנו עובדות- ליווי התפתחותי היא כמובן המומלצת בעיני.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
אורית18/08/2009תודה רבה....אני אמשיך לנסות....האם ישנם תרגלים ושאני יכולה לעשות איתו כדי להקל עלו (כמובן משהו שאפשר לתאר בכתב) עד שאני אקבל הדרכה מהתפתחות הילד...התורים כמו נצח....אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטורטיקוליס
שירי קאשי18/08/2009הי אורית,
באופן כללי הטורטיקוליס מהווה מגבלה תנועתית של צד אחד. ללא תרגול הקושי הזה ישפיע על כל שלבי ההתפתחות, למשל קושי בהתהפכות לצד אחד, זחילה לא סימטרית, יציבה לא טובה וכו'. ללא טיפול המצב יכול להחמיר כיוון שככל שיש קושי בצד אחד אזי משתמשים בו פחות והפערים בין הצדדים הולכים וגדלים. אני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות תינוקות אשר תוכל לערוך אבחון ולתת לך תרגילים לביצוע בבית (כיוון שקשה מאוד להגיע לתוצאות לבד, הדקויות ביישום התרגילים חשובות ביותר). התרגילים הינם פשוטים יחסית ובגילו עוד ניתן לעשות שינוי גדול בנושא ויחסית במהרה לעומת בשלבים מאוחרים יותר.
בכל מצב לכל תינוק מומלץ לשנות תנוחות כל הזמן, אך במיוחד לאלו הסובלים מאסימטריה שינויים אלו יתרמו לאיזון בין הצדדים. לתינוקות האוכלים מבקבוק מומלץ להאכילפעם בימין ופעם בשמאל וגם להשכיב במיטה בכיוונים שונים. כמו כן חשוב להרבות בשכיבה על הבטן כיוון שבתנוחה זו כוח הכובד עוזר להבאת הראש למרכז.חשוב גם להרבות בשכיבה על שני הצדדים. בשכיבה על הצד, הצד התחתון צריך להתארך ואילו העליון צריך להתקצר. תנוחה זו משפרת את התנועתיות של הצד ובתרגול סימטרי תתרום לאיזון בין שני הצדדים. בנוסף על מנת להשאר בנוחות על הצד היד העליונה צריכה לא לברוח אחורה אלא להגיע לקו האמצע ולאפשר שקיעת בית החזה והתעגלות של הגב. התחילי משכיבה על הגב, הרימי את האגן שלו על השוק שלך ועם פטיש יום העצמאות או צעצוע רך אחר לתת מעיכות והקשות קלות על בית החזה. פעולה זו משחררת את השרירים הבין צלעתיים ומאפשרת יותר תנועתיות של בית החזה. לאחר מכם הרימי את שתי רגליו ביד אחת ואת השניה שימי על הטוסיק. הניעי את הטוסיק במעגלים על מנת לשחרר מעט את עמוד השדרה ובכלל זה את תנועת הכפיפה הצידית. ממקום זה העבירי לשכיה על הגב כשהרגל העליונה מוחזקת מכופפת והיא מובילה את התנועה. הגיעי עם הברך עד הרצפה והשארי להחזיקה שם. ההשענות על הברך תורמת ליציבות בשכיבה על הצד. עכשיו צריך לשים לב שהיד העליונה מגיעה אף היא לקו האמצע. על ידי טפיחות ושפשופים של אזור השכמה והגב נין לשחרר את האזור ולהביא את היד למרכז. ברגע שהילד שוכב נכון את יכולה להניח יד אחת על האגן שלו והשניה על הצלעות ולבצע באופן איטי קרוב והרחקה של הידיים שלך כך שאת מגבירה ומפחיתה לסרוגין את הכפיפה הצידית. באופן זה את משפרת את התנועתיות של הצד ולמעשה מכינה את גופו לשכיבה נוחה וארוכה יותר על הצד. במידה והוא נינוחת ורגוע ושוכב בנוחות ניתן לשים לו צעצוע בצד למשחק או לשכב לידו ולשחק איתו כך שמאריכים את השהות על הצד. חשוב לבצע באופן סימטרי לשני הצדדים. אני מאמינה שבמהרה יכולת השכיבה על הצד תשתפר והוא יוכל להשאר שם לבד זמן רב יותר.
אני מקווה שההסבר ברור מספיק על מנת שתוכלי להתחיל בכוחות עצמך, אך אם אין שיפור כדאי לקבל עזרה מקצועית בהקדם.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
אורית20/08/2009תודה על התשובה ....אני אנסה. לעבוד איתו על התרגילים ..אני העדכן אותך בהמשך. תודה תודה תודה. אורית.
מדריכות התפתחות ישנם בהתפתחות הילד ? באופן פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאורית
דבי גרוס דולב20/08/2009הי אורית
גישתנו שונה מזו של התפתחות הילד הן באבחון והן באופן הטיפול והיא מבוצעת באופן פרטי.
בכל מקרה, בהצלחה,
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אקח בחשבון .....שוב תודה.
אורית22/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)