בן 9.5 חודשים - התפתחות פסיכולוגית:

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 9.5 חודשים - התפתחות פסיכולוגית:
    מיכל
    21/08/2009

שלום,

לא קיבלתי מענה על שאלתי השניה, אז אני שואלת שוב.
    בני בן 9.5 חודשים ויש לי שאלה בנוגע להתפתחותו הפסיכולוגית:
    לאחרונה בני מגלה חרדת נטישה, אך לגבי בלבד.... ברגע שאני עוזבת את החדר ולפעמים אפילו מתרחקת למרחק 3 מטר, הוא מתחיל לבכות. לפעמים אפילו השהייה בלול או על הרצפה לידי לא מספקת אותו, הוא פשוט רוצה שאני ארים אותו כל הזמן. אני צריכה לציין שעם אביו וקרובים אחרים הוא לא מתנהג כך. ניסיתי להתעלם מהבכי, אך זה רק הלך וגבר.
    אני ממש אובדת עיצות. אני מודעת לחרדת הנטישה שמתחילה בגיל זה, אך איני יכולה עתה להתרחק ממנו בזמן ערות. הדבר מאד מגביל, מתיש ומתסכל.
    מדוע הוא מתנהג כך? ומדוע איתי בלבד? מה אוכל לעשות בנידון?

תודה רבה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    21/08/2009

הי מיכל
    מה שאת מתארת נשמע נורמלי לחלוטין ומוכר מאוד. זה הגיל הקלאסי בו מתחילה חרדת נטישה,
    איתך זה מורגש במיוחד כי את האדם הקרוב אליו ביותר וזו שמבלה איתו את רוב יומו.
    ישנם תינוקות אצלם זה בולט יותר ,כמו בנך וכאלה שפחות ואפילו בכלל לא.
    חשוב לקבל תקופה זו ולנסות לשלב בין צרכייך וצרכיו. לגשת כשהוא צריך אבל לחזור לענייניך אחרי שהוא נרגע. לא לבלות כל היום על הידיים אבל גם לא בנסיונות להשאירו לבד. נסי לשים אותו לפעמים בעגלה, לידך כשאת עסוקה בעניינייך, להכיל את חולשותיו אבל לנסות גם להתרחק.
    תקופה זו חולפת בסופו של דבר..
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה לקרוא על זה בספר הורוד של

אור
    24/08/2009

לוחשת לתינוקות- יש עצות נהדרות לגבי זה (ובכלל...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו