מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 9.5 חודשים - התפתחות פסיכולוגית:מיכל21/08/2009
שלום,
לא קיבלתי מענה על שאלתי השניה, אז אני שואלת שוב.
בני בן 9.5 חודשים ויש לי שאלה בנוגע להתפתחותו הפסיכולוגית:
לאחרונה בני מגלה חרדת נטישה, אך לגבי בלבד.... ברגע שאני עוזבת את החדר ולפעמים אפילו מתרחקת למרחק 3 מטר, הוא מתחיל לבכות. לפעמים אפילו השהייה בלול או על הרצפה לידי לא מספקת אותו, הוא פשוט רוצה שאני ארים אותו כל הזמן. אני צריכה לציין שעם אביו וקרובים אחרים הוא לא מתנהג כך. ניסיתי להתעלם מהבכי, אך זה רק הלך וגבר.
אני ממש אובדת עיצות. אני מודעת לחרדת הנטישה שמתחילה בגיל זה, אך איני יכולה עתה להתרחק ממנו בזמן ערות. הדבר מאד מגביל, מתיש ומתסכל.
מדוע הוא מתנהג כך? ומדוע איתי בלבד? מה אוכל לעשות בנידון?
תודה רבה,
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
דבי גרוס דולב21/08/2009הי מיכל
מה שאת מתארת נשמע נורמלי לחלוטין ומוכר מאוד. זה הגיל הקלאסי בו מתחילה חרדת נטישה,
איתך זה מורגש במיוחד כי את האדם הקרוב אליו ביותר וזו שמבלה איתו את רוב יומו.
ישנם תינוקות אצלם זה בולט יותר ,כמו בנך וכאלה שפחות ואפילו בכלל לא.
חשוב לקבל תקופה זו ולנסות לשלב בין צרכייך וצרכיו. לגשת כשהוא צריך אבל לחזור לענייניך אחרי שהוא נרגע. לא לבלות כל היום על הידיים אבל גם לא בנסיונות להשאירו לבד. נסי לשים אותו לפעמים בעגלה, לידך כשאת עסוקה בעניינייך, להכיל את חולשותיו אבל לנסות גם להתרחק.
תקופה זו חולפת בסופו של דבר..
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה לקרוא על זה בספר הורוד של
אור24/08/2009לוחשת לתינוקות- יש עצות נהדרות לגבי זה (ובכלל...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)