מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התחלת זחילה....דנה23/08/2009
שלום
בני בן חצי שנה בדיוק, הוא מתהפך מאוד יפה לשני הצדדים, הבעיה שיש לי זה שכרגע הוא מתחיל לזחול אבל עם הושטת יד שמאל קשה לו, אני עושה איתו תרגילים, ומושיטה לו חפצים ליד שמאל,
אבל הוא לא מרים את יד שמאל, רק אם אני מגרה אותה עם חפץ,
אני פשוט מרגישה שהיד הזאת עדיין עצלה ,מיד ימין,
שאלתי היא האם יש תרגילים מסויים שאפשר לעבוד איתו, (עם יד שמאל)
הוא כבר זוחל אחורה, גם מרים את הגוף עם הידיים(כמו זחילת שש)
עוד דבר ששכחתי שהרגלים שלו לפעמים נמצאות אחד על השניה, שהוא על הבטן, מה זה אומר?
תודה
אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללימור
אורנה עטאר23/08/2009הי לימור
נראה כי בנך מתפתח יפה. לגבי יש שמאל - ייתכן וקיימת איזו א-סימטריה בגוף שגורמת לכך שהוא יותר תנועתי בחלק הימני מאשר בשמאלי. זה מצויין התרגול שאת עושה עם מתן גירוי ולחכות להושטת יד. עשי זאת הרבה פעמים וחכי גם למתיחת היד והושטה קצת רחוקה. הייתי מתרגלת את שתי הידיים בכדי שילמד להעביר משקל בין יד ליד. חיזרי על זה גם כשהוא על הגב.
תרגיל נוסף - כשהוא על הגב הצליבי יד ורגל נגדית (תיפסי אותם ביחד) והניעי אותם לצדדים - תשלבי הארכה של היד והרגל וחזרה - עשי זאת לשני הצדדים עד הצד ומעבר למעשה אל הבטן.
תרגיל נוסף - תרגילי איתו סיבוב סביב ציר לשני הכיוונים ע"י צעצוע שהוא רוצה כל פעם ליד הרגל והוא יסתובב אל הצעצוע ואת מזיזה אותו בכדי שישלים סיבוב ולצד שני.
לגבי רגל על רגל כשהוא על הבטן - לגבי זה אני רוצה לשאול אם ידוע לך משהו על טונוס השרירים שלו מהמעקב בטיפת חלב?
תעדכני אותי
בברכה,
אורנה עטאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשאלתך...
דנה24/08/2009אהלן אורנה....
כמו שאפשר לומר "עלית עלינו" , אכן יש לילד שלי טונוס שרירים מוגבר, הוא התחיל להתהפך בגיל חודשיים, ובגלל הטונוס המוגבר אומרים לי שהוא עושה הכל מהר,
מה שחשוב לי שהוא יעשה את זה נכון ולא מהר,
אז ראשית תודה על התרגילים,
עוד דבר שרציתי לדעת האם הרגל על רגל נובעת מהטונוס שרירים המוגבר?ואיך מטפלים בזה?
דבר שני במשך היום הגוף שלו לפעמים מכווץ והוא מתוח ברגליים (הכוונה עושה שרירים, מכווץ אותם)
אפילו אחרי מקלחת שהגוף אמור להיות רפוי ורגוע, הוא מכווץ את השרירים, לא ברור לי ממה זה נובע
וכיצד אפשר לטפל בזה?
אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטונוס מוגבר
דנה26/08/2009אהלן...
עדיין לא ענו לי, אשמח לתגובה
אמא מאוד לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לימור
אורנה עטאר27/08/2009שלום לימור
סליחה על התגובה המאוחרת.
כל מה שכתבת כאן קשור לטונוס השרירים שלו. רגל על רגל, כיווץ השרירים שהוא עושה.
מאחר ואת כותבת דבר מאוד נכון שמה שחשוב בהתפתחות זה לבצע את השלב ההתפתחותי באופן איכותי ולא במהירות - אני כן הייתי ממליצה לך ללכת לאבחון עם בנך אצל מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לקבל כלים מדוייקים יותר איך להתייחס לטונוס המוגבר ואיך לווסתו בכדי להוביל את בנך להתפתחות מיטבית. לשיטת "צעד ראשון" יש המון מה להציע לך בנושא זה.
תעדכני אותי,
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דנה27/08/2009היי..
אני אכן מתייעצת עם צעד ראשון, רק רציתי לשאול מה אפשר לעשות עם ההצלבה ברגליים(רגל על רגל)
ניראה לי שזה מה שמעכב אותו לזחול.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ללימור
אורנה עטאר29/08/2009הי לימור
טונוס גבוה יכול לעיתים לגרום להתפתחות מואצת על חשבון איכות ולפעמים יכול לעכב התפתחות. זאת הסיבה שאני חושבת שיש צורך לקבל טיפול פרטני ותרגילים ספציפים לבנך בכדי לא להגיע לעיכוב התפתחותי או לצמצמו ככל שניתן.
שיהיה בהצלחה,
תעדכני אותי.
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)