רוצה רק ידיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה רק ידיים

יש לי ילדה מקסימה בת 3 חודשים. היא תיהיה איתי בבית עד גיל חצי שנה ולאחר מכן תיכנס למסגרת. אני מאמינה מאוד בעיקרון הרצץ ולכן הילדה רוב הזמן צמודה אליי ואם היא על מזרן פעילות או במקום אחר אני מקפידה להיות איתה רוב הזמן בקשר עין או איתה.
    לקראת הכניסה למסגרת אני מתחילה לחשוב שאולי לא נכון שהרגלתי אותה שכולם הזמן אני סביבה כי הרי שם היא תצטרך להעסיק את עצמה ולא יהיו כול הזמן איתה.
    בזמן האחרון כאשר אני מקפידה לניחה לשחק עם עצמה היא לאחר 5 דקות מתחילה לבכות ונרגעת רק ככאשר אני מרימה אותה. איך אני משנה הרגלים והאם לא מאוחר מידי לכך ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה רק ידיים

הוספת תגובה

• תגובה לרותם

דבי גרוס דולב
    02/09/2009

הי רותם
    דרך גידול הילדים היא עניין של החלטה וגישה ואין דרך אחת נכונה. לדעתי האישית "עקרון הרצף" הוא מעט קיצוני ובלתי אפשרי ליישום מלא בתרבות שלנו, מה עוד שביתך הולכת עוד מעט לגן הכ"כ רחוק מעקרון הרצף.
    אני חושבת שתינוק צריך גם לדעת להיות עם עצמו.
    אין דרך פלא להרגיל תינוק להיות לבד אלא להשאירו עם עצמו מעת לעת. כשהוא בוכה, לגשת, להרגיע ולא תמיד להרים. אפשר להשכב לידו ואפשר להרים, להרגיע, ולהחזיר לרצפה.
    כמובן שצריך גם לתת את מלוא תשומת הלב רוב הזמן ולהרים מהרצפה ולבלות לידו כשיש צורך אבל במקביל, צריך להתחיל תהליך איטי של היפרדות חלקית.
    אף פעם לא מאוחר מדי ואת מה שאת לא תצליחי ליישם ביתך בוודאי תשלים בגן.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיים

שירי קאשי
    02/09/2009

הי רותם,
    כל שיטה וכל דרך חיים שבוחרים היא טובה כל עוד היא מתאימה לאורך החיים שלכם. עקרון הרצף הוא בעל יתרונות רבים אך אחד החסרונות כפי שגילית בעצמך הוא מה שקורה כשהתינוק לא יכול להיות ביחד עם הוריו כל היום וחייב להכנס למסגרת. כמובן שאף פעם לא מאוחר מידי לשנות הרגלים. סביר להניח כי המעבר למסגרת לא יהיה פשוט, אבל הוא לא פשוט כמעט לכל תינוק. חשוב כבר מעכשיו להרגילה אפילו למספר דקות שאינה בקשר עין, חשוב לתת לאחרים גם לטפל ולשחק איתה (אבא, סבתא, סבא, דודה, חברה טובה וכדומה) ככל שתהיה רגילה ליותר סוגי מגע, קולות וכו' (כמובן של הקרובים אליה) כך יהיה לה קל יותר גם להסתגל לדמות קבועה נוספת בגן. כמו כן את יכולה לשחק איתה במשחקי "קוקו" למיניהם אשר מחדדים את נושא הנפרדות מאמא, מכך שאמא נעלמת למעט אבל היא מיד חוזרת.

בהצלחה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו