מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 9 חודשיםנ03/09/2009
שלום לכולם
הכנסתי את ביתי בת 9 חודשים לגן שהיא יודעת לשבת מנסה לעמוד מוחאת כפיים ומקשקשת זה מבחינה התפתחותית
עכשיו מבחינה ריגשית שלי האם לא עשיתי טעות שהכנסתי אותו למעון עם 25 ילדים ? האם לא מוקדם מידי? רציתי לציין שהיא נמצאת במעון אמונה מעון בפיקוח אבל יש שם משהו שמאוד מטריד אותי , אני חושבת שגן צריך להיות עם משטח בטיחותי בכל מקום האם אני טועה? אני כל היום טרודה מה יקרה אם היא תקבל מכה או שבזמן הישיבה טיפול אחורה? עזרתכם בבקשה
שוחחתי עם מנהלת הגן והצעתי לה לעשות משטחי גומי ככה שכל הילדים יהיו בטוחים בענין הרצפות אך שללה זאת מכיוון שזה מכוער בעיניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 9 חודשים
שירי קאשי03/09/2009הי גל,
חששותיך טבעיים ומובנים. אין פה נכון או לא נכון מבחינה רגשית מה צריך לעשות. כמובן שלתינוק לרוב טוב יותר עם אמא או עם טיפול צמוד אחר אך ברוב המקרים מצב זה אינו אפשרי לאורך זמן. מבחינה זו הכנסה לגן היא לעיתים אילוץ. גם סוג הגן מהווה אילוץ בדרך כלל מההיבט הכלכלי. יחד עם זאת כמובן שגם אם יש אילוצים מסויימים, לא מתפשרים על בטיחות וטיפול נאות בתינוק. כמובן שככל שיש יותר מטפלות ופחות ילדים היחס יהיה אישי יותר וזמין יותר. במעונות הפרטיים לרוב היחס של מספר המטפלות לכל ילד הוא גבוה יותר אך כאמור התשלום בהתאם. ישנם חוקים ברורים בנושא שנקבעו על ידי משרד החינוך ואני מאמינה שמעון מפוקח עומד בהם. לגבי המשטחים, כמעט אין גנים בהם כל הרצפה מצופה במשטח גומי. המצב צריך להיות כמו בבית, תינוק שעדיין לא מספיק יציב נמצא במקום בטוח או תחת השגחה ממש כפי שכל אמא היתה עושה. צריך גם לזכור שתקופה זו של חוסר יציבות היא יחסית קצרה ולא ניתן לשמור את הילדים בצמר גפן כל הזמן. פרט לרצפה, כמובן שצריך לשים לב שהסביבה בטוחה, שאין מכשולים, חוטי חשמל, צעצועים קטנים או שבורים ושהמקום נקי. מעבר לכך הכי חשוב היחס. מעט מטפלות טובות עושות עבודה טובה יותר מהרבה שאינן חמות ואוהבות מספיק.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)