כניסה למעון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כניסה למעון
    לימור
    04/09/2009

ביתי נכנסת בקרוב למעון יום והיא בת שמונה חודשים. המעון טוב ויש מעט מאוד תינוקות. שאלתי היא האם זה עלול לפגוע בה או בקשר שלי איתה? יש לציין שאני חוזרת למשרה מלאה והיא תישאר במעון עד השעה ארבע. מה ניתן לעשות כדי למזער את הקושי שלה ושלי..?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כניסה למעון

הוספת תגובה

• מעון

שירי קאשי
    04/09/2009

הי לימור,
    הקושי בהסתגלות ליציאה מהבית קיים ולא ניתן להעלים אותו. בהרבה מקרים לנו האמהות קשה יותר מלילד. אם אין בעיה מיוחדת לרוב ילדים מסתגלים מהר. זה לא אומר שלא תהיה תקופה של בכי וקושי בפרידה בבוקר. בדרך כלל לאחר בבכי הראשוני הילדים נרגעים ואם יש צוות טוב הם גם נהנים. מה שחשוב הוא שיהיו יחסי אמון עם הצוות על מנת ל'דעת באמת האם בכתה ונרגעה או שיש קושי מעבר לכך והבכי נמשך רוב היום. בכל מקרה הכניסה לגן צריכה להיות הדרגתית, לתת לילדה קודם להכיר את הצוות לפני שמשאירים אותה לבד ובימים הראשונים להשאיר למעט זמן. בהדרגה ניתן להגדיל את מספר השעות בהתאם להמלצת הצוות ואופן ההסתגלות שלה.
    אינני עוסקת בפסיכולוגיה, אך מנסיוני האישי וכן ממפגש עם אמהות רבות, המעבר לגן עם כל הקושיים הכרוכים בכך לא פוגע בקשר של אמא עם התינוק. הילדים יודעים היטב מי היא אמא וגם אם את רוב שעות הערות שלהם הם מבלים בגן הרי שאמא זו אמא והיא תמיד זו שהכי אוהבת והכי דואגת ואת זה השהות בגן לא תשנה.

אני מאחלת לכם המון בהצלחה וקליטה קלה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו