זחילה על שש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילה על שש
    מיכלי
    05/09/2009

שלום!

בני התינוק בן תשעה וחצי חודשים. הוא מתהפך לשני הצדדים ו זוחל גחון במהירות.
    בחודש וחצי האחרון הוא נעמד על שש,ומתנדנד קדימה ואחורה אולם לא זוחל על שש. בנוסף, בשבוע וחצי האחרון החל להתישב (עומד על שש ולוקח אחרוה את הגוף למצב של ישיבה דרך הצד), אולם הוא עדיין לא עוזב את אחת הידיים ונשאר להישען עליה (כאילו מפחד לעזוב אותה עדיין). אני כן רואה שבכל יום הוא מקרב אותה יותר ויותר אל הגוף. יש לי שתי שאלות:
    1. האם תקין שעדיין לא זוחל על שש? יש איך לעודד אותו לזחול על שש? אני רואה שהוא עושה עושה צעד אחד על שש אולם אז יורד במהירות לגחון וזוחל להנאתו...
    2. האם תקין שלא עוזב עדין את היד במצב של ישיבה? האם נדרש לעודד אותו לעשות זאת?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זחילה על שש

הוספת תגובה

• תגובה למיכלי

דבי גרוס דולב
    05/09/2009

הי מיכלי
    1. בנך אכן "לוקח את הזמן שלו" בזחילה על 6 ושוהה כבר הרבה זמן באותו מקום ללא התקדמות. יחד עם זאת הוא כבר למד להתישב ומנענע עצמו על 6 לקראת זחילה. יתכן ויש בו חשש שקשור לשיווי המשקל שלו, את זה ניתן גם לראות בנסיונות הישיבה שלו. כדי לגרות את חוש שיווי המשקל תרגלי איתו:
    א. הרבה תנועה במרחב- הנפות, גלגולים עדינים ושינוי מיקום הראש במרחב תוך כדי ריקוד.
    ב. הושיבי אותו על כדור פזיו, החזיקי בו מאחור באזור המותניים ותני תנועה של הכדור קדימה ואחורה ולצדדים, כך ישתפר שיווי המשקל שלו ויעודד תנועתיות של עמוד השדרה לקראת ישיבה עצמאית.
    ג. כדי לעודד התקדמות בזחילת 6 העמידי בפניו מכשולים שונים כגון כריות, הרגליים שלך וכו, תרגיל זה יעודד התקדמות שאיננה על הגחון.

2. לפעמים לוקח לתינוק זמן להיצב בישיבה. תרגלי איתו את תרגילי שיווי המשקל הנ"ל ובנוסף אפשר גם להושיב אותו על הכתפיים שלכם ולתת לו אותה תנועה כמו על כדור הפזיו- לצדדים ולאחור וקדימה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו