מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מתהפך ומנסה לקום כמו כפיפות בטןהילי08/09/2009
היי
בני בן 5 חודשים ושבוע.
עד שהיה בן 4 חודשים לא היה הרבה על הבטן (לא אהב ואני לא התעקשתי-טעות)
בחודש האחרון התעקשתי איתו והוא אף נרדם בשעות היום וישן על הבטן- אך עדיין זו לא התנוחה החביבה עליו בלשון המעטה..
כשהוא על הבטן הוא בדרך כלל על המרפקים וכל כמה דקות מניח את הראש לנוח.
כשמשהו מעניין אותו הוא יכול להיות גם על הכפות הידיים עם זרועות מתוחות.
הוא לא מתהפך ולא מראה סימן לכך- הדבר היחידי זה שאני הופכת אותו מהגב לבטן הוא מתנגד עם הרגל והידיים ואף חוזר לבטן לבד (רק בתנאי שהיד עדיין כלואה- לא אם הוא על הבטן כשנשען על הזרועות..)
אני קצת מודאגת.. האם יש מקום לקחת אותו לבדיקת התפתחות ? האם גרמתי לו נזק בכך שלא שמתי אותו הרבה על הבטן ?
יש לציין שמבחינה מוטורית: לתפוס דברים ולשחק איתם משחק מאוד יפה- תופס כל דבר ואף עם האצבעות עושה דברים.. ומחייך הרבה ?
עוד משהו שאולי קשור: היה דיי הרבה על הטרמפולינה וגם עכשיו מידי פעם (לפעמים היה הדבר היחידי שהיה מרגיע אותו לשבת שם..)
לאחרונה הוא מנסה לקום דרך הבטן כמו שקמים לכפיפות בטן, יש קדימה ולא דרך הצד.
האם יש בעיה אם זה ? האם יכול להיות בגלל שיושב על הטרמפולינה במצב ישיבה וגם לפעמים עלינו יושב ונשען..
קצת מודאגת, אשמח לקבל חוות דעת ואולי עצות מה לעשות,
המון תודה,
הילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להילה
דבי גרוס דולב08/09/2009הי הילה
ציינת מספר רב של גורמים- אי התהפכות, קושי לשכב על הבטן, שימוש רב בטרמפולינה ותוצאותיה ( נסיונות התרוממות דרך שרירי הבטן) ולכן לא ניתן לתת תרגילים ברורים למצבים כאלה.
אינני אומרת שבנך נמצא בבעיה התפתחותית אבל בהחלט צריך לעשות סדר בדברים, לקבל אבחון, לראות היכן בדיוק נמצאים הקשיים שלו ולפי זה ללמוד תרגילים. בנתיים אני ממליצה להפסיק ככל הניתן את השימוש בטרמפולינה שכן השפעתה איננה טובה לקשיים שציינת פה.
נסיונות ההתישבות של בנך יכולים להצביע על מתח שרירים מוגבר אשר גורם לעיכוב בהתהפכות,
אבל זו רק הערכה.
לסיכום- אני ממליצה על פגישה עם מדריכה להתפתחות תינוקות על מנת לעזור לבנך להתגבר על הקושי שלו ולתמוך בהתפתחותו המוטורית
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)