שכיבה על הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכיבה על הבטן
    שגית
    11/09/2009

שלום, בני בן 3 חודשים כשאני משכיבה אותו על הבטן אני שמה לב שהוא תמיד נשען על אמת יד שמאל ואילו יד ביד ימין הוא נשען על פרק כף היד שיד מקופלת באויר. יוצא שגופו מוטה שמאלה, לעיתים רחוקות הוא "נופל" שמאלה על הגב. רציתי לשאול האם זה בסדר, האם עליי לשנות לו את תנוחת הידיים כך שישען על שני האמות באופן שווה?? האם ה"נפילה" הזו היא דרך נכונה להתפחות מבהטן על הגב?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן

שירי קאשי
    13/09/2009

הי שגית,
    השכיבה על הבטן צריכה להיות מאוזנת יותר בין הצדדים. השענות עיקרית על צד אחד מצביעה על קושי תנועתי ואסימטריה בפעולת השרירים. כמו כן ההתהפכות דרך נפילה אינה התהפכות נכונה ויש צורך לעבוד על איזון וכן על שיפור היכולת התנועתית כך שתתאפשר התהפכות רכה ומאורגנת וכן ששלבי ההתפתחות הבאים יתרחשו כסדרם. את יכולה להשכיבו על הבטן על כדור פיזיו כשאת רוכנת מעליו ומחזיקה אותו במרפקים כך שהוא ישען עליהם. בתנוחה זו הטי את הכדור באיטיות לכל צד בכדי ללמדו להעביר משקל בין המרפקים. מעבר לכך אני ממליצה לפנות בהקדם למדריכת התפתחות כיוון שעל פי תאורך מתחיל כאן קושי אשר יכול לעורר קשיים בהמשך ההתפתחות ועדיף לטפל בו כשהוא עדיין קטן.
    גם אני עומדת לרשותך,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו