תקשורת?....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקשורת?....
    אור*
    13/09/2009

היי ושבוע טוב!

בתי בת 4 חודשים ושבוע.

היינו בטיפת חלב בשבוע שעבר וכל הבדיקות היו 100%, בדיקת תקשורת ובדיקת התפתחות.

אני משחקת איתה המון, מדברת איתה המון, היא במשך היום על משטח פעילות, משחקת שם וישנה אפילו.

מאז שהיא נולדה היא על הבטן, והיא כבר מתהפכת לשני הכיוונים ואפילו כעת מרימה את הברכיים בכדי להתקדם...

מעבר לכך, אני רוצה להשקיע בתקשורת איתה ואני ארצה לדעת איך ביכולתי לגרום לה לתקשר איתי? כלומר לעודד תקשורת מצידה ולגרות אותה.

מתי רואים ניצני תקשורת ממש, באיזה גיל?

איזה דברים מומלץ לעשות איתה בכדי לפתח אותה?

אודה למענה....

בתודה
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תקשורת?....

הוספת תגובה

• תקשורת

שירי קאשי
    13/09/2009

הי אור,
    את ניצני התקשורת הראשוניים רואים כבר מיד לאחר שהתינוק נולד. ישנה המון תקשורת שאינה מילולית, כמו קשר עין, הושטת ידיים,בכי וכדומה. אני בטוחה שגם את מרגישה פעמים רבות שאת מבינה מה היא רוצה, או יודעת לפרש את הבכי שלה וכדומה. בגיל של בתך יכולות להתחיל הושטות ידיים, אזור גיל 8 חודשים גם מתחילות להתפתח מספר הברות וממש ניתן לנהל "שיחה" בה את אומרת לה "אה" והיא עונה לך באותו האופן. בין גיל שנה לשנה וחצי מחילות להתפתח גם מילים או חלקי מילים שלך הן תהיינה מובנות (לא תמיד לשאר הסביבה) ומשם כמובן בהדרגה השפה תתפתח עד לדיבור שוטף.

אני מקווה שעניתי לשאלתך,
    בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שירי ותודה

אור*
    13/09/2009

כל מה שציינת בתשובתך בתי עושה.
    כלומר מושיטה ידיים, מסתכלת לעברי ויוצרת קשר עין, עוקבת אחרי שאני מתרחקת ממנה.
    כשאני אוכלת היא רוצה תשומת לב ומסתכלת עליי מהטרמפולינה.
    כשהיא בוכה אז אני משתדלת לזהות למה.

והשאלה שלי אם אפשר מה עוד אני יכולה לעשות בכדי לעודד ולפתח עוד את התקשורת איתה עוד יותר? או שכל מה שאני עושה בשלב זה הוא מספיק - כמובן לגילה שהוא 4 חודשים וקצת.

תודה רבה.
    אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    14/09/2009

הי אור,
    אינני יודעת מה את עושה איתה כרגע אבל אני מניחה שאת עושה. בגיל הזה חשוב ליצור קשר עין, לדבר אליה כשאת בקשר עין איתה (מעבר לקרבה בינכן, זה גם מאפשר לה לראות את תנועת השפתיים ולקשרה להברות שהיא שומעת). את יכולה להגיד במילים כל פעולה שאת עושה איתה ותוכלי לראות בהדרגה איך היא מתחילה לקשר בין מילה לבין פעולה. את יכולה גם סתם לדבר אליה ולשיר לה כיוון שעצם שמיעת הקול שלך תורמת לתחושת הבטחון שלה וכמובן להתפתחות השפה. אני מקווה שעניתי יותר למה שהתכוונת,
    בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו