מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זחילת ששדנה30/09/2009
הנסיך שלי בן 7 וחצי חודשים דילג על זחילת גחון, הוא עולה על שש ועושה "רוקי" קדימה ואחורה
את הרגלים הוא מצליח להזיז שני צעדים, אבל ברגע שצריך לעבוד עם הידיים הוא נופל,
אני חייבת לציין שכף ידו השאלית סגורה והימינית פתוחה, לכן לדעתי קשה לו להתקדם קדימה
התייעצתי עם אנשי מקצוע והם אמרו לי לתמוך בו בבטן למטה בזמן שהוא עולה על 6
אבל גם זה לא מצליח הוא מאבד שיווי משקל ונופל, ואז מתחיל בכי
א. מה ניתן לעשות?
יכול להיות שהוא עדיין לא מוכן לזחילת 6?
אני חייבת לציין שהוא גם עושה סיבוב סביב ציר לשני הכיוונים בצורה מאוד נכונה וטובה
מה שאני לא מצליחה זה ל"הוריד אותו לזחילת גחון?
הוא באופן אוטומטי עולה על 6
ותודה לכם על הפורום המדהים הזה
אני נעזרת בכן המון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלית
אורנה עטאר30/09/2009גלית שלום,
ממה את מתארת כאן נראה כי הוא זקוק עוד קצת בטחון במערכת שיווי המשקל שלו בכדי להתחיל לזחול על 6 ודווקא לא תמיכה ממקורות אחרים.
אני ממליצה קודם כל לתת לו המון תנועה במרחב, אם את מזהה שהוא נבהל מזה - אז לתת לו תנועה קרוב לגוף. אוירונים, הנפות, סופרמנים, לרקוד איתו בכל מיני תנוחות, שירגיש בטוח כשהגוף שלו נע במרחב - זהו החשש העיקרי במעבר ל6 - התנתקות פעם ראשונה מכוח הכובד!
זה גם עונה ליד אחת שסגורה ואחת שפתוחה - מערכת שיווי המשקל עוד צריכה להבשיל ואז הוא יותר יפתח ידיים.
תרגילים נוספים - כשהוא עומד על 6 - תציעי לו גירוי כל פעם ליד אחת. בשלב הראשון לפני הזחילה אנחנו רוצים לראות שהוא מעביר משקל מיד ליד. כלומר מושיט יד לעבר חפץ כשהוא על 6.
אם יש לך כדור פיזיו - את יכולה לשים אותו על 6 על כדור פיזיו ולתת לו תנועה.
תעדכני אותי איך הוא מתקדם.
אני שמחה שאת נעזרת בפורום - בשביל זה אנחנו פה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה...
דנה30/09/2009שלום אורנה...
אחרי שקראתי את תגובתך, אני מניחה שאולי מערכת שיווי המשקל שלו לא יציבה מספיק ולכן קשה לו לזחול על שש,
מה שלא כל כך ברור לי זה שלפני שלושה שבועות היינו באיבחון לגבי טונוס שרירים מוגבר, ואמרו לי להשתדל לא לעשות "הנפות" ו"אוירונים",
מה את חושבת אחרי נתון כזה, איך אני יכולה לשפר את מערכת שיווי המשקל שלו?
אני מבולבלת קצת.
היום שאנחנו עושים לו הנפות הוא מותח את שרירי הרגלים "ונועל" אותם
ושוב תודה על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי גלית
אורנה עטאר30/09/2009מדהים איך שכחת את הפרט הכל כך חשוב הזה...
הייתם באבחון של מדריכה בשיטת "צעד ראשון"?
מאחר ויש לו טונוס מוגבר את אכן צריכה להימנע מהנפות ואוירונים. את כן יכולה לתת לו תנועה במרחב אך עם תמיכה, כשהוא עלייך.
מאחר והוא לא נמצא באיזה עיכוב התפתחותי ויש לו עוד זמן לממש את הזחילה, אני הייתי ממליצה בשלב הזה לעשות את התרגיל של העברות המשקל וכל פעם שיושיט יד אחרת על 6. זה בשלב הזה - אם הוא לא יתחיל לזחול עוד חודש מהיום - תעדכני אותי ונראה איך אנחנו מתקדמות.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד התייחסות
אורנה עטאר30/09/2009רציתי לתת לך כמה דוגמאות למתן תנועה עם תמיכה:
תנועה בערסל, תנועה במנשא, תנועה כשהוא מעורסל בתוך פוף.
אנחנו רוצים לגרות את איבר שיווי המשקל באוזן אך אנחנו לא רוצים להביא את בנך למצב בו הוא צריך להפעיל רפלקסים של שיווי משקל כי אלו יגרמו לחיזוק הטונוס.
כשאת נותנת לו להושיט כל פעם יד לחפץ כשהוא על 6 - את יכולה להציג את החפץ קדימה, בצד, קצת למעלה וזאת בכדי לתרגל איתו תנועתיות כשהוא על 6, מה שגם יוביל אותו לזחילה.
עוד דבר אחרון ואני מניחה לך :-)
- חשוב שתדעי שלרוב תינוקות עם טונוס גבוה ממהרים להתפתח על חשבון איכות התנועה וזה בגלל הנוקשות בשרירים ולכן בייחוד איתו לא הייתי ממהרת שיתחיל לזחול 6.
אני מניחה שבאבחון דיברו איתך על חשיבות מגע עמוק לתינוקות עם טונוס גבוה ואני הייתי מתמקדת בזה וביצירת תנאים של שקט בכדי להביא כמה שיותר את הגוף לרגיעה.
שוב בהצלחה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה לאורנה...
דנה01/10/2009אורנה אל תניחי לי, את נותנת לי אינפורמציה כל כך חיונית, ואני לומדת המון,
כמה דברים רציתי להגיד לך
את האיבחון אכן עברנו בצעד ראשון,(המלצתם לי בעבר בגלל הטונוס)
והם גם הסבירו לי את חשיבות המגע העמוק, העירסול, המנשא, שהוא אמור להיות כל הזמן במצב רפוי ובמצב נינוח, בבית אני עושה את זה תמיד שהוא על המיזרון והם מותח את גופו, אני מרפה לו את הגוף עם מגע עמוק,(יש לי פוף בבית וגם ערסל)
את העליה על שש אין לי אפשרות למנוע ממנו, הוא ישר עולה על שש ועושה רוקי ומנסה להתקדם,וכמו שאמרתי נופל
עוד דבר שהוא עושה המון זה סיבוב סביב ציר לשני הכיוונים,
גם באיבחון שהייתי אמרו לי שהתפתחותו תקינה, אמרו לי שהוא עושה את המרכיבים של זחילת גחון
כך שלא נורא כל כך שהוא דילג על זחילת גחון, אבל צריך לשים לב לתינוק כזה שהתפתחותו בעתיד תהיה תקינה, ונכונה
לכן אני כל הזמן עם אצבע על הדופק, עובדת איתו המון (לשמחתי אני גם איתו בבית, הוא עדין לא בפעוטון)
מה שרציתי לשאול לסיום
כמה זמן בערך לוקח לתינוק לזחול 6 ממצב "רוקי" לזחילה של ממש?
תביני... אני פשוט לא רוצה שיהיה לו עיכוב כלשהוא בהתפתחות
ד.א- הוא גם מביא את עצמו למצב של ישיבה(כמובן שהוא עדיין לא יושב), הוא פשוט מביא את ישבנו הצידה (אני קוראת לזה הכנה להתיישבות) אבל הוא עדיין רחוק מלהתיישב (כמובן שזה לעניות דעתי
הלא מקצועית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
דנה03/10/2009עד שאת עונה לי, הוא כבר סיגל לו דרך להתקדם בזחילה
הוא עולה על שש, מתקדם עם הרגלים ונופל על הידיים וכך הוא מתקדם לצעצוע שנימצא לפניו
כשאני שמה את הצעצוע בצד, הוא מסתובב סביב ציר וככה הוא מגיע אל הצעצוע,
כשאת אומרת שיכול להיות שמערכת שיווי המשקל שלו עדיין לא מפותחת, אני לא כל כך מבינה את זה...
איך שהוא מסתובב על ציר, הוא שומר על שיווי משקל ולא מתהפך ונופל,
אז למה על זחילה על שש הוא לא מצליח להתקדם ונופל?
סליחה על "הניגוס"
אני קצת לחוצה, יש לו הרבה חברים בגיל שלו, וכולם כבר זוחלים (כולם אומרים לי שלכל אחד יש את ההתפתחות שלו, אבל זה לא מעודד, או מרגיע, אותי זה קצת מלחיץ בגלל טונוס השרירים שלו)
תודה
מחכה לתגובה ממך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה שלום
אורנה עטאר03/10/2009המודעות שלך לגבי התפתחות בנך היא כבר חצי מהעבודה!
לגבי שאלותייך:
הזמן מרוקינג עד לזחילת 6 תלוי בהמון גורמים ולכן אצל כל תינוק זה לוקח זמן אחר. יש כאלו שמדובר בימים וכאלו חודשים.
מצויין שהוא התחיל להראות סימני זחילה. אין עדיין הצלבות ולכן הוא מתקדם עם הרגליים ומפיל את עצמו קדימה וגם אין העברות משקל הדרושות בכדי לנתק יד כשהוא על 6.
מערכת שיווי משקל נבנת באופן הדרגתי והיא כל הזמן מתפתחת. כשאני אומרת שהיא עדיין לא מפותחת משמע שהיא עדיין לא מפותחת בשביל לממש את השלב שהוא מנסה ולכן הוא נופל. הוא כן יודע להיות על הגחון וזה מעולה לגילו. הוא מרים ראש, הוא נע בסביבה ע"י סיבוב ציר, הוא מתהפך, כל אלו מעידים על מערכת שיווי משקל תקינה אך עדיין לא בשלה לזחילה על 6, לניתוק ידיים בישיבה, לעמידה, הליכה וכו', וזה בסדר גמור לגילו!!!! ואני מאמינה שהוא יגיע בקרוב מאוד לזחילה. ישנם תינוקות רבים שבגילו שעדיין לא זוחלים.
אני אתן לך תרגיל בכדי לעבוד איתו על הצלבות ותעשי איתו את התרגיל של ניתוק יד כשהוא על 6
(ואת התרגילים שכב ציינתי)
- כשהוא שוכב על הגב - איחזי יד ורגל נגדית והניעי אותו מצד לצד ועד הצד. עשי לו "טוק טוק טוק" בין היד לרגל הנגדית. כשאת מניעה אותו לכיוון היד הפנויה שלבי אחיזה ברגל הנגדית (באיזור הברך) והצמידי אותה למזרן כך שלמעשה הוא יכול להתרומם באמצעות דחיפה עם היד הפנויה עד לישיבה משוכלת. עשי את הכל גם לצד השני.
תעדכני אותי עוד חודש מה קורה.
האם אתם ממשיכים מעקב בצעד ראשון?
בברכה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אורנה
דנה11/10/2009אני חייבת לעדכן אותך בהתפתחות של בני...
אז היום הוא התחיל לזחול, אבל זחילה ע"י נפילה, בכדי להגיע לחפץ מסוים הוא מתקדם עם הרגליים ונופל, וככה הוא מתקדם,אח"כ הוא מושיט את הידיים ומשיג את רצונו,
עוד דבר שקצת מפריע לי הוא עדיין עושה את תנועת האוירון , זה לא קצת קטן לגילו? או שהוא עושה את זה בגלל הטונוס המוגבר?
האם הזחילה שציינתי בהתחלה מקדימה את זחילת השש, והזחילת שש תבוא בהמשך?
ד.א- הוא גם מנסה להתיישב
אשמח לתגובה... היום הוא בן 7 וחצי חודשיים (ב- 24 לחודש הוא יהיה בן 8 חודשים)
האם ההתפתחות שלו עד כה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
דנה12/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דנה
אורנה עטאר12/10/2009סליחה על התגובה המאוחרת...
הזחילה הזו שנקראת גם זילת תולעת היא אכן מקדימה לעיתים לזחילה על 6. תמשיכי לעבוד איתו על ההצלבות ועל העברות משקל על 6 והזחילה הזו תגיע.
לגבי אוירון בגילו - אני אכן הייתי רוצה לראות כי הוא עושה זאת פחות ופחות בגילו. ייתכן והוא ממשיך לעשות זאת בגלל הטונוס המוגבר שגם משפיע על מתח מיותר בבית החזה וקיצור של הזוקפים.
תנסי לעסות לו את בית החזה כשהוא על הגב ע"י טפיחות וע"י מגע עמוק בכדי שהמתח יירד. בנוסף את יכולה לשים אותו על הכדור על הגב ולהניע אותו קדימה ואחורה להורדת מתח.
אני רוצה שתעקבי ותראי שהוא עושה פחות ופחות אוירון ותעדכני אותי בערך עוד חודש.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)