האם שינה בטרמפולינה מזיקה לגב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם שינה בטרמפולינה מזיקה לגב?
    דבי גרוס דולב
    02/10/2009

שלום!
    מס' שאלות נוספות:
    1. בני בן חודשיים וסובל מרפלוקס ולכן ישן כל הזמן בטרמפולינה. האם זה בסדר? לא דופק את הגב?
    2. בטרמפולינה יש אפשרות להפעיל ויברציה וזה מאוד מרדים אותו ולכן זה מופעל רבות. האם זה יכול להזיק איכשהו?
    3. הוא ממש לא אוהב לשכב על הבטן, עד כדי כך שלמד להתהפך כמו שצריך מהבטן לגב כבר בגיל 4 שבועות. הבנתי שחשוב להרגיל לשכיבה על הבטן, מה אפשר לעשות כדי להרגיל אותו לכך? כשאני מניחה אותו על הבטן הוא לא מוכן להניח את הראש אלא כל הזמן מחזיק אותו למעלה. נראה לי שזה מכביד עליו ולכן לא אוהב להות על הבטן. הוא גם לא מתעניין בצעצועים או בקולות שאני עושה כשהוא על הבטן, מה שמאוד מעניין אותו כשהוא על הגב.
    4. אני לא יודעת אם זה מתאים לפורום זה אך בכל זאת- אני מנסה להרגיל את בני לבקבוק כיעוד מעט ילך לפעוטון אך הוא ממש צורח בכעס רב כשאני נותנת לו בקבוק ורק אחרי הרבה זמן והרגעה מצידי מוכן לינוק מבקבוק. מה אפשר לעשות כדי לחבב עליו את הבקבוק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לענת

דבי גרוס דולב
    02/10/2009

הי ענת
    שינה בטרמפולינה ושהייה מרובה בה איננה מומלצת ולא תורמת להתפתחות המוטורית של התינוק. אני מבינה שיש צורך להחזיקו במצב מאונך בגלל הריפלוקס אבל עדיף הרבה יותר להחזיקו בידיים עד שהאוכל יתעכל או לחלק את הזמן בין הטרמפולינה לידיים כדי שלא ישהה שם יותר מידי זמן.
    אפשר גם להניח על הטרמפולינה וכשחולף זמן הפליטה, להעביר למיטה.
    בכל מקרה כדאי מאוד להוריד את זמן השימוש בטרמפולינה.
    הויברציה שהזכרת לא פוגעת בהתפתחות אבל נשמעת לי כהרגל לא ממש חיובי. להיות תחת תנועתיות מונוטונית מכנית לא מתחבר לי לרוגע ורוך ומקנה הרגלי הירדמות שקשה יהיה להשתלט עליהם בהמשך. למה לא להרדים גם בתנועה בידיים? במנשא? בתנועה על הטרמפולינה בעזרת ידייך שלך?
    בתגובתי על הויברציה יש גם תפיסת עולם ולא רק הסתכלות של מדריכה, לכן אם זה כן מתאים לכם, כמשפחה, אתם יכולים להמשיך בשימוש כמובן.

שכיבה על הבטן אכן חשובה מאוד להתפתחות התינוק. אני ממליצה לתרגל כמה שיותר תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן שמופיעים בפורום זה ולהרגילו לזה בפרקי זמן הולכים וגדלים.
    יחד עם זה חשוב לתת את הדעת על הקושי בהנחת הראש שיכול להיות אינדיקציה לטונוס מעט מוגבר או למתח שרירים גבוה באזור הצוואר, קושי שחשוב לטפל בו.

אמהות רבות מכירות את הקושי להרגיל תינוק לבקבוק ולצערי אין לזה פתרון קל אלא לנסות את הדברים הבאים:
    1. לתת למישהו אחר להאכיל בבקבוק
    2. לנסות סוגים שונים של בקבוקים
    3. להאכיל בבקבוק כשהתינוק חצי רדום ופחות מרגיש בהבדל
    4. להאכיל כשהוא מאוד רעב בבקבוק
    בהצלחה!

דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני סובל מריפלוקס ו..

אביטל
    03/10/2009

עשינו לו הגבהה למיטה וכך שישן בשיפוע זה הפחית את הפליטות אחרי האוכל היינו מחזיקים אותו ניצב חצי שעה ולגבי השכיבה על הבטן תמיד לפני האוכל על כרית כדי שלא יוכל להתהפך (זה לא מונע אצלנו פליטה אך גם ככה הוא לפני האוכל אז כבר משלים בארוחה הבאה) והתעקשתי כל יום כמה דקות אפילו שקיטר.
    גם אצלי בגיל חודשיים היה ממש מתעצבן אחרי שתי דקות הזמן הלך והתארך אם תנהלי רישום תראי שיש שיפור אני מבטיחה לך.
    היום בן 4 חודשים יכול להיות חצי שעה בכיף על הבטן עדיין פולט אבל ז חלק מהשיגרה עם ריפלוקס לצערי.

בברכה,
    אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- לאביטל

ענת
    03/10/2009

גם אני ניסיתי לעשות הגבהה במיטה אבל הוא כל הזמן החליק למטה ומצאתי אותו בכל מיני תנוחות לא נוחות כי הוא מתפתל תוך כדי שינה, נראה לי בגלל הצרבת.
    הריפלוקס של בנך השתפר עם הזמן או שזה עדיין אותו דבר? אצל בני זה רק מחמיר ואני לא יודעת מה לעשות... קודם היו לו רק הסימנים החיצוניים לצרבת (הקשתת הגב, פליטה אדמדמה וכד') אך כמעט ולא פלט עכשיו הוא פולט כמה פעמים כל ארוחה והפליטות נהיות קשתיות (בקשת) וגבינתיות יותר... מנסיונך עם בנך את יודעת אולי מה ניתן לעשות חוץ מלהחזיקו אנכי ולתת זנטק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- לדבי

ענת
    03/10/2009

מדוע מומלץ לתת למישהו אחר להאכילו מבקבוק? דווקא חשבתי שאם אני אאכיל אותו זה יהיה דומה יותר להנקה ולכן יהיה לו קל יותר להתרגל...

אמרת שהעובדה שהוא מחזיק כל הזמן את הראש למעלה יכולה להעיד על טונוס מוגבר. האם התפתחות בגיל 4 שבועות מעידה גם היא על טונוס מוגבר? דאגתי לגבי זה בעבר אך כששאלתי רופאת משפחה היא אמרה שהוא התהפך כל כך מהר רק בגלל שחש חוסר שיווי משקל על הבטן ואין פה שום בעייתיות...
    כשאני חושבת על זה, הוא מחזיק את הראש מורם בכל תנוחה שהיא שמאפשרת זאת- על הכתף, כשהוא מונח עלי בטן לבטן וכד' הוא ממש לא מניח את הראש אלא אם כן הוא בתנוחת שכיבה כלשהי. האם זה מצריך בדיקה?

תודה רבה על תשובתך המפורטת...
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון טעות הקלדה- לדבי

ענת
    03/10/2009

התכוונתי להתהפכות בגיל 4 שבועות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לענת

דבי גרוס דולב
    04/10/2009

הי ענת
    ההמלצה שמישהו אחר יאכיל היא כדי שהוא לא יריח אותך ויתבע לינוק מימך.

ההתהפכות המוקדמת יכולה אכן לנבוע מאיבוד שיווי משקל אבל גם מטונוס מוגבר. אי הנחת הראש שאת מתארת איננה תקינה ויש סיכוי גבוה מאוד שהיא מעידה על מתח יתר וחוסר תנועתיות בצוואר. לא מדובר בבעיה אקוטית אבל בהחלט משהו שיש לאבחן ולשחרר על מנת שלא יופיע וישפיע על המשך ההתפתחות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו