מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות -10 חודשיםאמא04/10/2009
בני בן 10 חודשים, בעל טונוס שרירים נמוך וגמישות ונמצא במעקב התפתחותי. הוא זוחל גחון מגיל 8 חודשים בצורה די מוזרה (הצלבה של יד ורגל- אבל רק עם צד אחד רגל ימין ויד שמאל)
בחודש האחרון הוא התחיל להתרומם על שש אך הוא לא מצליח להתקדם (נראה לי קצת מפחד) בנוסף הוא גם מתרוממם כולו ומותח את הרגליים והידיים(נראה כמו שכיבות שמיכה או משהו כזה...)ואז הוא נהיה מתוסכל ומתחיל לבכות, כיצד אני יכולה לעזור לו או ללמד אותו לזחול על שש?
אשמח לתשובה שכן זה מתסכל גם אותי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא
אורנה עטאר04/10/2009שלום רב,
הזחילה שלו מבטאת איזו א-סימטריה שיתכן ותמשיך להתבטא גם בשלבי ההתפתחות הבאים.
ייתכן וכי טונוס השרירים הממוך הוא המעכב אותו מלממש את שלב הזחילה ולכן אני אפרט כמה תרגילים לעידוד זחילה:
1. כשהוא על 6 את יכולה להציע לו כל פעם גירוי ליד אחרת בכדי שיבצע העברות משקל וינתק כל פעם יד.
2. כשהוא על הגב - תצליבי יד ורגל נגדית ותניעי אותו מצד לצד, גם בצד הנגדי (עבודה על הצלבות).
3. המון המון המון תנועה במרחב! רחוקה מהגוף שלך. אוירונים, הנפות, סופרמנים.
4. זחילה בתוך משטח תובעני כמו ערימה של כריות או פופים. אלו ידרשו ממנו יותר כוח ומעבר ל-6.
בהצלח.
בברכה
אורנה עטאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)