התפתחות -10 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות -10 חודשים
    אמא
    04/10/2009

בני בן 10 חודשים, בעל טונוס שרירים נמוך וגמישות ונמצא במעקב התפתחותי. הוא זוחל גחון מגיל 8 חודשים בצורה די מוזרה (הצלבה של יד ורגל- אבל רק עם צד אחד רגל ימין ויד שמאל)
    בחודש האחרון הוא התחיל להתרומם על שש אך הוא לא מצליח להתקדם (נראה לי קצת מפחד) בנוסף הוא גם מתרוממם כולו ומותח את הרגליים והידיים(נראה כמו שכיבות שמיכה או משהו כזה...)ואז הוא נהיה מתוסכל ומתחיל לבכות, כיצד אני יכולה לעזור לו או ללמד אותו לזחול על שש?
    אשמח לתשובה שכן זה מתסכל גם אותי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות -10 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאמא

אורנה עטאר
    04/10/2009

שלום רב,
    הזחילה שלו מבטאת איזו א-סימטריה שיתכן ותמשיך להתבטא גם בשלבי ההתפתחות הבאים.

ייתכן וכי טונוס השרירים הממוך הוא המעכב אותו מלממש את שלב הזחילה ולכן אני אפרט כמה תרגילים לעידוד זחילה:

1. כשהוא על 6 את יכולה להציע לו כל פעם גירוי ליד אחרת בכדי שיבצע העברות משקל וינתק כל פעם יד.
    2. כשהוא על הגב - תצליבי יד ורגל נגדית ותניעי אותו מצד לצד, גם בצד הנגדי (עבודה על הצלבות).
    3. המון המון המון תנועה במרחב! רחוקה מהגוף שלך. אוירונים, הנפות, סופרמנים.
    4. זחילה בתוך משטח תובעני כמו ערימה של כריות או פופים. אלו ידרשו ממנו יותר כוח ומעבר ל-6.

בהצלח.
    בברכה
    אורנה עטאר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו