בן 4 חודשים לא מושיט יד לחפצים אבל מכניס חפצים לפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 4 חודשים לא מושיט יד לחפצים אבל מכניס חפצים לפה
    דבי גרוס דולב
    05/10/2009

שלום רב!
    בני בשבוע הבא יהיה בן 4 חודשים , כמעט ואינו מושיט יד לחפצים שתלויי מעליו, אבל כן מכניס כלהזמן את חיתול הבד ואת ידיו לפיו. והוא תופס צעצועים שמביאים אל ידיו . יחד עם זאת נראה שקיים קושי בהרמת הידיים לכיוון מעלה. כאשר אני מנסה לעודדו ומרימה לו את הידיים למעלה , הוא מביע התנגדות.
    אציין גם, שהוא מנסה להרים ראש כאשר הוא על הגב, (כאילו מתאמץ לעשות כפיפות בטן או להתיישב).

לבני הבכור היתה התנהגות דיי דומה (בעניין הראש) והוא מאובחן כרגע כסובל מבעיות קשב וריכוז.

מלבד זאת, כל שאר ההתפתחות תקינה לחלוטין מבחינת הדיבור, הוא מתהפך מהגב לבטן, ממלמל, צוחק בקול רם.
    לא הייתי איתו עדיין בטיפת חלב כי אני נגד חיסונים.
    האם כדאי לפנות כבר עכשיו לרופא? או לחכות מעט ? עד איזה גיל הם אמורים להושיט ידיים לחפצים?

תודה,
    שירלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לשירלי

דבי גרוס דולב
    06/10/2009

הי שירלי
    הקושי להושיט ידיים לחפצים ונסינות ההתרוממות משכיבה על הגב יכולים להעיד על מתח יתר בחגורת הכתפיים או סוג של נוקשות המקשה על הרמת הידיים מעלה.
    אבחון של קושי זה חשוב כדי למנוע קשיים עתידיים. אינני יודעת אם בטיפת חלב זה יאובחן כי ההערכה שלי מתבססת על שיטת האבחון לפיה אני עובדת, אבל שווה לנסות אבחון כלשהו בכל מקרה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייתכן וסובל מהיפרטוניה?

שירלי
    08/10/2009

דבי שלום ותודה על התשובה.
    קראתי חומר רב בנושא הושטת הידיים , וכפי הנראה לפי כל התסמינים בני סובל מהיפרטוניה. קראתי גם כי ניתן לעשות כל מיני תרגילים על מנת לשפר את התסמינים ואני מתרגלת איתו כבר מעכשיו. בד בבד קבעתי תור לאבחון אצל מטפלת בשיטת ורדי.
    האם את יכולה להמליץ לי על שיטות אחרות? האם יש אתר באינטרנט בו אני יכולה לקבל רעיונות נוספים לתרגול בבית בינתיים עד שיגיע האבחון?
    למיטב הבנתי כל שבוע הוא קריטי ולכן לא הייתי רוצה לחכות.

בתודה מראש
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שירלי

דבי גרוס דולב
    08/10/2009

הי שירלי
    מה שתיארתי בתגובתי הוא סוג של היפרטוניה- מתח שרירים גבוה.
    ישנם סוגים שונים של תרגילים אבל תחילה חשוב לאבחן זאת על מנת לא לטעות בתרגול.
    ישנן דרכי אבחון וטיפול שונות. אני, מין הסתם, ממליצה על זו בה אני מטפלת...
    בברכה ובהצלחה
    דבי גרוס דולב, ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו