אחיזת בקבוק עצמאית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחיזת בקבוק עצמאית
    אורית
    06/10/2009

שלום,
    הבן שלי בן שנה וחודש ועדיין לא מחזיק בקבוק באופן עצמאי. האם זו סיבה לדאגה?

אציין כי הוא אוכל לבד מוצקים (חביתה, קציצות, חתיכות ירק ופרי וכו'). כמו כן, הוא יודע לתפוס את הבקבוק ולהכניסו לפה, אך הוא מסרב לעשות זאת כשהוא צמא (או רעב ורוצה לשתות מטרנה) ומתחיל לבכות. נראה לי שיש לו קושי להרים את הבקבוק ולהחזיק אותו למעלה בזמן השתייה. יצא לו להחזיק את הבקבוק פעם או פעמיים בזמן האכלה, אך רק בתמיכה שלי במרפקים שלו.

כמו כן, הוא זוחל גחון, מסרב לזחול על שש, מתיישב עצמאית ולאחרונה התחיל להעמד על הברכיים כאשר הוא נתמך במשהו.

אשמח לשמוע את חוות דעתן,

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחיזת בקבוק עצמאית

הוספת תגובה

• אחיזת בקבוק

שירי קאשי
    07/10/2009

הי אורית,
    לרוב מרכיו חשוב בחוסר הרצון להחזיק את הבקבוק לבד כרוך ברצון של התינוק "להתפנק". יחד עם זאת במקרה שלכם כנראה שיש גם קשר לקושי מוטורי. בגיל של בנך הוא היה אמור כבר לזחול בחופשיות על שש וגם לעמוד עם תמיכה. ללא אבחון אני לא אוכל לכוון אותך לתרגילים רלוונטים ולכן אני ממליצה מאוד על אבחון ושיעור פרטי בנושא. בינתיים את יכולה לנסות לתת לו להחזיק לבד את הבקבוק כשהוא בחצי שכיבה עליך או בטרמפולינה על מנת להקל על ההחזקה (בדרך להחזקה עצמאית לגמרי).

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו