מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחיזת בקבוק עצמאיתאורית06/10/2009
שלום,
הבן שלי בן שנה וחודש ועדיין לא מחזיק בקבוק באופן עצמאי. האם זו סיבה לדאגה?
אציין כי הוא אוכל לבד מוצקים (חביתה, קציצות, חתיכות ירק ופרי וכו'). כמו כן, הוא יודע לתפוס את הבקבוק ולהכניסו לפה, אך הוא מסרב לעשות זאת כשהוא צמא (או רעב ורוצה לשתות מטרנה) ומתחיל לבכות. נראה לי שיש לו קושי להרים את הבקבוק ולהחזיק אותו למעלה בזמן השתייה. יצא לו להחזיק את הבקבוק פעם או פעמיים בזמן האכלה, אך רק בתמיכה שלי במרפקים שלו.
כמו כן, הוא זוחל גחון, מסרב לזחול על שש, מתיישב עצמאית ולאחרונה התחיל להעמד על הברכיים כאשר הוא נתמך במשהו.
אשמח לשמוע את חוות דעתן,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחיזת בקבוק
שירי קאשי07/10/2009הי אורית,
לרוב מרכיו חשוב בחוסר הרצון להחזיק את הבקבוק לבד כרוך ברצון של התינוק "להתפנק". יחד עם זאת במקרה שלכם כנראה שיש גם קשר לקושי מוטורי. בגיל של בנך הוא היה אמור כבר לזחול בחופשיות על שש וגם לעמוד עם תמיכה. ללא אבחון אני לא אוכל לכוון אותך לתרגילים רלוונטים ולכן אני ממליצה מאוד על אבחון ושיעור פרטי בנושא. בינתיים את יכולה לנסות לתת לו להחזיק לבד את הבקבוק כשהוא בחצי שכיבה עליך או בטרמפולינה על מנת להקל על ההחזקה (בדרך להחזקה עצמאית לגמרי).
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
(1).jpg)