מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור בהתפתחות..?אתי17/10/2009
שלום
בני בן 9 חודשים וחצי, זוחל יפה אבל נתקע עם הישיבה לא בצורה נכונה.
הוא אכן עומד על 6 ומטה את ישבנו הצידה על מנת לשבת אבל נופל.
הוא מרבה להתנדנד עם עצמו בזמן שהוא על 6 , ומנסה לתמוך ולעלות גבוה שרק ברכיו על הרצפה.
הוא שם את שתי ידיו על ברכיי וברכיו על הרצפה ואז עוזב את ידיו מעלי ועולה למעלה פשוט יושב על שתיים שברכיו מכופפות על הארץ. זו תחילת ישיבה?
אמרו לי בטיפת חלב לרוץ לפיזיותרפיה, אבל אני האחרונה שארוץ. לא מאמינה להן בכלום, יש לי ילד בן 12 כך אמרו לי לגביו והוא מפותח הרבה מעבר למה שצריך...
תודה מראש אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאתי
דבי גרוס דולב17/10/2009הי אתי
לא מדבור באיחור בהתפתחות אבל כן נשמע שלבנך יש קושי בהתישבות ולקושי כזה יש בד"כ סיבה,מה שחשוב הוא לאבחן סיבה זו ולטפל זה. המצב שאת מתארת יכול בהחלט להתאים לחוסר תנועתיות מספקת בגב. זהו מצב שבו עמוד השדרה זקוף מידי ואז לתינוק קשה להתישב שכן התישבות דורשת כפיפה של הגב. במקרים כאלה קל יותר לתינוק להיעמד על ברכיו ומשם להפיל עצמו לישיבה על הברכיים במקום להשתמש בגב מכופף לצורך ההתישבות. בגלל אותו חוסר התנועתיות בגב נוטה גם התינוק ליפול בעת ישיבה על הטוסיק.
אין אולי צורך ךרוץ לפזיוטרפיה אבל אני כן מוצאת מקום לאבחון ולתרגול ביתי על מנת למנוע קשיים עתידיים נוספים, המלצתי החמה היא לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות ושם קבלת אבחון.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)