איחור בהתפתחות..?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איחור בהתפתחות..?
    אתי
    17/10/2009

שלום
    בני בן 9 חודשים וחצי, זוחל יפה אבל נתקע עם הישיבה לא בצורה נכונה.
    הוא אכן עומד על 6 ומטה את ישבנו הצידה על מנת לשבת אבל נופל.
    הוא מרבה להתנדנד עם עצמו בזמן שהוא על 6 , ומנסה לתמוך ולעלות גבוה שרק ברכיו על הרצפה.
    הוא שם את שתי ידיו על ברכיי וברכיו על הרצפה ואז עוזב את ידיו מעלי ועולה למעלה פשוט יושב על שתיים שברכיו מכופפות על הארץ. זו תחילת ישיבה?
    אמרו לי בטיפת חלב לרוץ לפיזיותרפיה, אבל אני האחרונה שארוץ. לא מאמינה להן בכלום, יש לי ילד בן 12 כך אמרו לי לגביו והוא מפותח הרבה מעבר למה שצריך...
    תודה מראש אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איחור בהתפתחות..?

הוספת תגובה

• תגובה לאתי

דבי גרוס דולב
    17/10/2009

הי אתי
    לא מדבור באיחור בהתפתחות אבל כן נשמע שלבנך יש קושי בהתישבות ולקושי כזה יש בד"כ סיבה,מה שחשוב הוא לאבחן סיבה זו ולטפל זה. המצב שאת מתארת יכול בהחלט להתאים לחוסר תנועתיות מספקת בגב. זהו מצב שבו עמוד השדרה זקוף מידי ואז לתינוק קשה להתישב שכן התישבות דורשת כפיפה של הגב. במקרים כאלה קל יותר לתינוק להיעמד על ברכיו ומשם להפיל עצמו לישיבה על הברכיים במקום להשתמש בגב מכופף לצורך ההתישבות. בגלל אותו חוסר התנועתיות בגב נוטה גם התינוק ליפול בעת ישיבה על הטוסיק.
    אין אולי צורך ךרוץ לפזיוטרפיה אבל אני כן מוצאת מקום לאבחון ולתרגול ביתי על מנת למנוע קשיים עתידיים נוספים, המלצתי החמה היא לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות ושם קבלת אבחון.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו