התקדמות מוטורית-תינוקת בת 5.5 חוד'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקדמות מוטורית-תינוקת בת 5.5 חוד'
    קצת מוטרדת
    19/10/2009

ראשית כל אציין כי בתי מטופלת לתת פעילות של בלוטת התריס, אף כי אובחנה כגבולית בלבד, אך בהמלצת הרופאים לא רצינו לקחת סיכון. נמצאת במעקב ולא אותרה שום בעיה, טפו טפו טפו.
    באופן כללי - ילדה רגועה ונינוחה, היא עושה דברים בצורה נעימה ואינה "מתנפלת" על דברים באקסטזה...היא חוקרת וסקרנית מאד, חיונית ועליזה..
    ועתה - לסיפור המעשה:
    היא התהפכה בפעם הראשונה מהבטן לגב באזור גיל חודשיים וחצי. חזרה על כך מספר לא מועט של פעמים, אבל הפסיקה לפני כחודש ומשהו. בגיל 3 וחצי תפסה בכפות רגליה בפעם הראשונה, ומאז לא הפסיקה. היא מאד נהנית מהעניין :) היא גם מכניסה אותן לפה ומאד גמישה.
    קצת לפני גיל 4 חודשים התחילה להתהפך מהגב לצד ימין (בעיקר כאקט של לפני הרדמות), לצד שמאל לא ממש, אולי מעט מאד, ומעט לפני גיל 5 חודשים התהפכה מהגב לבטן - מצד ימין. ההתפהכות קרתה ממש דרך הצד, ולא במין סיבוב ציר כזה חלק (לא יודעת אם זה משנה). זה היה לאחר הרבה אימונים ותרגילים שעשיתי איתה. אבל...לאחר כשבועיים של היפוכים, וגם, לא באקסטזה, היא כאילו לא ממש מראה יותר התלהבות מהעניין, כאילו "מיצתה". אבל זה לא ששכחה, מכיוון שמדי פעם היא כן חוזרת על כך, ולצד שמאל בכלל לא התהפכה לבד. אם אני שמה אותה על אחד הצדדים, ימין או שמאל, היא מייד מתהפכת לבטן, ובעידוד ממש קל, ממש כמו נגיעה בירך היא מתהפכת בקלות, כלומר- את הטכניקה היא יודעת.
    על הבטן - מושיטה ידיים לצעצועים רחוקים וממש מתאמצת, גם צעצועים שאנחנו שמים מולה למעלה, מרימה יד למעלה יפה. נמצאת לא מעט על הבטן, לא מראה עוד סימנים של הרמת טוסיק/דחיפת רגליים. נראה שגם להתלגלגל לצד היא הפסיקה, כשעד לפני לא הרבה זמן הייתה משחקת הרבה מאד על הצד.
    למה היא הפסיקה להביע עניין בהתהפכות? זה נראה כאילו היא פשוט נהנית על הגב וגמרנו...אם היא מקטרת על הבטן אנחנו נותנים לה להתלונן, לא מייד הופכים, כדי שתנסה לבד למצוא פתרון. האם זו עצלנות? חוסר מוטיבציה? או שאולי יש פה סימן לבעיה אמיתית?
    התחושה היא שהיא עושה את הדברים בזמן או אפילו לפני הזמן, אבל עושה את הדברים כאילו מעט מדי. החשש הוא שאולי זה מצביע על איטיות מסוימת ואני תוהה כיצד תמשיך ההתפתחות אם הדברים נעצרים כל הזמן...
    מודאגת מאד (בעיקר בגלל כל עניין בלוטת התריס, אבל בעיקר כי אני אמא טריה :)...) ואשמח לדעתכם ועצתכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לקצת מוטרדת

אורנה עטאר
    19/10/2009

שלום רב,
    את מעלה כאן מספר נושאים ואני אתייחס אליהם בנקודות:
    1. האם את יודעת על קשר בין תת פעילות של בלוטת התריס להתפתחות מוטורית? אם אין קשר - אז אולי אין לך מה לקשר בין הדברים. בהשוואה לילדים בגילה נראה כי התפתחותה תקינה.
    2. לפני דפוס ההתהפכות שלה נראה כי יש איזו א-סימטריה. זה נפלא שאת מודעת לצדדים ורואה את העדפת הצד שלה.
    3. לגבי זה שהיא הפסיקה להתהפך - האם יש לה מניע להתהפך אליו? או כל מה שהיא חפצה בו נמצא בידיה או תלוי מעליה? תנסי להוריד גירוים ככל שניתן - לשים אותה על הגב - לרשרש/להראות את הגירוי ולשים אותו בצד כך שבהתהפכות היא תגיע אליו. לפעמים ניתן לסייע ע"י העברת הרגל הנגדית לכיוון ההתהפכות מעט. אל תשכחי שזה גם בסדר לנוח קצת על הגב לפעמים בלי שזה יתחבר לך לשום דבר בעייתי. את יכולה גם להניח אותה על הבטן כשאת שמה אותה על מזרן ואם תרצה תתהפך לבד לגב. לגבי מה שהעלת שהיא עושה מעט מזה - תינוקות לא אמורים כל היום להתהפך מצד לצד. זה לא כמו זחילה. הם אמורים לרכוש את המיומנות ולעשות את התנועה כשהם צריכים, מתוך שליטה במערכת שיווי המשקל שלהם.
    4. לא הייתי שם אותה על הצד ונותן לה לבצע "חצי התהפכות" אלא כמו שציינתי קודם. לשים גירוי בצד. כשהיא על הבטן ניתן להרים את הגירוי גבוה והצידה, כך שתרים ראש ותטה אותו הצידה ותתהפך ע"י הנחת הראש ושאר הגוף מצטרף.
    5. כמובן להציג את הגירויים תוך כדי שמירה על סימטריה.
    6. זה מצויין שאתם נותנים לה להתמודד על הבטן. בגילה אני כבר מצפה שכל יום היא תהיה יותר ויותר על הבטן, כי משם בקרוב תגיע הזחילה, ההתיישבות וכו'.

מקווה שקצת הרגעתי.
    אני כאן לכל שאלה שעוד תבוא
    בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה, ועוד משהו...

קצת מוטרדת
    19/10/2009

דבר ראשון - הרגעת אותי :)
    אני חייבת לציין שאני שמה לה המון גירויים, על הרצפה ומצדדיה, מחוץ לטווח השגתה כדי שתצטרך להתאמץ. נראה כאילו "לא מתחשק" לה להתאמץ...היא מנסה קצת הצידה, ואז מבינה שזה דורש מאמץ וחוזרת לשחק על הגב, עם הרגליים נניח...
    כך שכל מה שהצעת אנחנו בהחלט עושים. לכן אני מודאגת! אולי זו אכן רגרסיה תקינה, אבל למה היא גם הפסיקה לשכב על הצד פתאום?
    אגב, לא ציינתי, היא לא ממש מניחה את הראש כדי לנוח כשהיא על הבטן, רק בימים האחרונים הבנתי שזה אולי קשור לטונוס שרירים מעט גבוה (מקריאה, לא מאבחון כמובן) והתחלתי לעזור לה להניח ראש על המשטח ולנוח, היא מאד נרגעת מזה, בעיקר כשהיא עייפה.
    מה עוד את מציעה לעשות? האם לדעתך יש צורך באבחון משמעותי או שאני סתם לחוצה? :)
    תודה תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקצת מוטרדת

אורנה עטאר
    27/10/2009

שלום
    סליחה על התגובה המאוחרת.
    - לשים המון גירוים - כלל לא מומלץ. זה גורם להם הצפה חושית ומרוב דברים האם פשוט לא זזים לשום מקום. אני ממליצה לשים כל פעם גירןי אחד ולהחליף אותו אם את רוצה אח"כ.
    - לגבי טונוס השרירים - זה משהו שיש צורך לאבחן אותו ורק מזה שהיא לא מורידה את הראש - לא בהכרח שמדובר בטונוס גבוה. מה אומרים בטיפת חלב?

- בנתיים, תורידי גירויים, תמשיכי בתרגילים שתארת להתהפכויות ובמידה ולא נראה שהיא ממשיכה להתהפך וחוזרת להיות יותר תנועתית על הרצפה תעדכיני אותי ונראה אם יש צורך באבחון.

תהני ממנה.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל פעם שאני עושה ריפרש הוא שולח שוב

קצת מוטרדת
    19/10/2009

סליחה...זו הייתה איזושהי תקלה כנראה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו