מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא ישנהאושרה25/10/2009
שלום, בתי בת 4 חודשים ובמהלך החודש האחרון היא מתעוררת בלילה באופן קבוע כל שעתיים בדיוק, כמו שעון שוויצרי. לפני כן היא כבר ישנה 4 שעות רצופות . אני רוצה לציין שהיא יונקת בלבד. כשהיא מתעוררת במהלך הלילה אני מנסה לתת לה מוצץ אך היא דוחה אותו ומבקשת ציצי. כשהיא הולכת לישון היא לא נרדמת על הציצי אני נותנת לה לינוק ומרדימה אותה עם מוצץ. במהלך היום היא גם פועלת בסבבים של שעתיים. לאחר שעתיים שעתיים וחצי ערות היא ישנה למשך כ- 40 דק' ואולי קצת יותר. אני נותנת לה לאכול לפני שינה וכשהיא עומדת להרדם אני נותנת לה מוצץ. אני מנסה לפעמים לתת ישר מוצץ והיא דורשת לינוק והיא אכן יונקת בשקיקה...אני תוהה אם הסבבים של היום מתקבעים גם במהלך הלילה.לעיתים אני "מושכת" לה את זמן העירות בערב על מנת שהיא תישן יותר אז היא מקסימום תאריך את השינה בחצי שעה נוספת לפני התעוררות...ואני יודעת שיש לי מספיק חלב על פי המשקל (מעל לממוצע) והחיתולים (קקי כ- פעמיים ביום). אולי כדאי להחליף לעיתים למים או לתת לה לינוק פחות?עד מתי זה אמור להמשך כך? ואיך ניתן להאריך את שעות השינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותה בעיה
אתי26/10/2009שלום לך אני אמא לבן 4.5 חודשים באותו המצב הוא שינה לגמרי את הרגלי השינה שלו בקושי ישן ביום ובלילה התעורר כל שעה והתחיל לבכות ..התעורר משום שפתרתי את הבעיה של הלילה לאחר שהתייעצתי עם יועצת הנקה ,היא גם פסיכולוגית והיא אמרה לי לא להרים אותו מהמיטה גם כשהוא בוכה רק ללטף את ראשו ולומר לו שששששששששש.... למרות שזה מאוד קשה לא לתת ציצי ולא להרים והוא צורח צרחות שקשה לשמוע והלב נקרע צריכים להיות חזקים כי זה עובד, עכשיו הוא בוכה רק בהירדמות הראשונה ואז הוא ישן 4 שעות ברציפות מתעורר להנקה ושוב 4 שעות כמו קודם.הסיבה שביתך מתעוררת כל שעתיים קשורה למחזורי השינה של התינוק מחזור שינה הוא שעה-שעתיים ויא לא מצליחה להרדים את עצמה שוב בין מחזורי השינה וצריכה משענת לכן צריך להרגיל להירדם לבד שזה קשה אני עדיין עובדת על זה...ביום זה יותר קשה מבלילה.מקווה שזה יעזור ושיעבור מהר
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה
שירי קאשי26/10/2009הי אושרה,
הקושי שאת מתארת אופייני להרבה תינוקות יונקים (לא כולם). אני ממליצה לך להפגש עם יועצת הנקה שאולי תוכל להדריך אותך כיצד לנהוג בכל מצב.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)