מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכיבה על הצדדנה26/10/2009
בוקר טוב,
בנ שבוע הבא בן 4 חודשים וקראתי כאן בפורום על חשיבות השכיבה על הצד,דבר שלא עשיתי עד היום. אם אני משכיבה אותו על הצד וכמו שאמרתן אני לוקחת את היד והרגל העליונות ושמה על הרצפה אז בצד בשמאל הוא מתהפך לבטן,זה תקין או שהוא צריך להשאר בשכיבה על הצד?
ובצד ימין על הצד הוא מתגלגל לגב,האם אני צריכה לתמוך לו בגב?
דבר נוסף,אני חושבת שהוא גילה את ידייו(היה מסתכל עליהם הרבה וכרגע מכניס אגרופים),הוא מחזיק בבגד שלו,מושך את החיתול לפה,אך באוניברסיטה למשל הוא פותח את כף היד מאגרוף אבל לא "מרביץ" לבובות או מנסה לתפוס.אם אני מביאה לו בובה ליד הוא יתפוס אבל לא מבצע את הפולה באופו עצמאי,האם זה תקין לגילו?והאם אני צריכה לעשות משהו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבה על הצדדים
שירי קאשי27/10/2009הי דנה,
דרך השכיבה על הצד מגיעים גם להתהפכות ובנך מתקרב לגיל בו זה יכול להתחיל לקרות. יחד עם זאת יש גם חשיבות לשכיבה נוחה על הצד וכדאי להשקיע מאמץ וללמדו גם להשאר שם. כשהוא על הצד את יכולה לעשות עיסוי (מעין מעיכות לכיוון הרצפה), לטפוח במהירות על השכמות ולהביאו להרפות את הגוף בתנוחה זו. ללמדו להשאר שם מתוך נוחות ולא בכוח.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)