בת שנה ושלוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה ושלוש
    אורית
    01/11/2009

שלום
    ביתי בת שנה ושלוש ועדיין לא הולכת , מגיל 11 חודשים היא כבר נעמדת והולכת מסביב לדברים ועדיין לא לבד היא כל הזמן מחפשת משהו ללכת איתו כמו הולכת לקחת כסא ודוחפת אותו בהליכה עד למקום שהיא רוצה להגיע אליו או באה אליי או לבעלי ומושכת לנו את הידיים כדיי שניתן לה יד כדיי שהיא שתוכל ללכת כאילו כל הזמן היא רוצה ללכת כל פעם היא מוצאת משהו אחר להחזיק והולכת איתו, מה אני יכולה לעשות כדיי לגרום לה ללכת לבד ? מתי כדיי לי לבדוק עם יש בעיה ?
    כל ההיתפתחות שלה הייתה בעייתית בגיל 7 חודשים לקחנו אותה לפיזוטרפיה כי היא לא היתהפכה עדיין אח"כ בגיל 9 חודשים לקחנו אותה שוב כי היא לא זחלה ואז אחריי כמה טיפולים היא התחילה לזחול כמעט בעשרה חודשים ואז כבר היא התחילה להיעמד וללכת , אף פעם לא מצאו אצלה בעיה תמיד אמרו לי שהיא פשוט עצלנית וחסרת ביטחון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ושלוש

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

אורנה עטאר
    01/11/2009

אורית שלום,
    בתך עדיין לא נמצאת בעיכוב התפתחותי בהליכה. אנחנו רוצים שתינוק ילך עד גיל שנה וחצי.
    אך מאחר ואת מתארת היסטוריה התפתחותית בה היו עיכובים בשלבי ההתפתחות ייתכן וגם ההליכה העצמאית תגיע מעט בעיכוב.
    ייתכן ומערכת שיווי המשקל של בתך עדיין לא בשלה להליכה עצמאית והיא חוששת מכך. ככל שתרבי לתת לה חויוית של יציאה משיווי משקל כמו להזיז את הכסא עליו נשענת, לתת לה לזחול בתוך ערימה של פופים וכריות בכדי להתמודד עם מכשולים ויציאות משיווי משקל.
    אני ממליצה לא לשמש לה כעזר להליכה, שתסמוך רק על עצמה, אם היא לא יכולה להמשיך וללכת - אז שתרד ותזחל ולא לתת לה יד או משהו אחר בכדי שתיתמך עליו ותמשיך ללכת איתו. זה רק גורם לעוד עיכוב בהליכה העצמאית.
    תהיי יצירתית במתן חויות של יציאה משיווי משקל, כל הזמן "להפיל" אותה במשחק בכדי שהיא תחוו תרגול של מערכת שיווי המשקל - זה מה שיביא במהרה את ההליכה העצמאית.

תעדכני אותי אם אין שיפור - אז אולי נחשוב על אבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי להגיע לשורש הבעיה ומתן מענה מדויק לבתך.

בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ושלוש

אורית
    09/11/2009

שלום
    תודה רבה על התשובה
    אני אשמח שתפני אותי למדריכת התיפתחות
    כי אין שיפור ואני מעדיפה לנסות לעזור לה כבר עכשיו ולא לחכות יותר מידיי
    תודה
    אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורית שלום

אורנה עטאר
    09/11/2009

אני יכולה להמליץ לך בחום לפנות למרכז "צעד ראשון" בתל אביב. במקום עובדות מדריכות בכירות ומצוינות שיוכלו ללות את בתך בדרך להליכה ללא עיכוב.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו