מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנה ושלושאורית01/11/2009
שלום
ביתי בת שנה ושלוש ועדיין לא הולכת , מגיל 11 חודשים היא כבר נעמדת והולכת מסביב לדברים ועדיין לא לבד היא כל הזמן מחפשת משהו ללכת איתו כמו הולכת לקחת כסא ודוחפת אותו בהליכה עד למקום שהיא רוצה להגיע אליו או באה אליי או לבעלי ומושכת לנו את הידיים כדיי שניתן לה יד כדיי שהיא שתוכל ללכת כאילו כל הזמן היא רוצה ללכת כל פעם היא מוצאת משהו אחר להחזיק והולכת איתו, מה אני יכולה לעשות כדיי לגרום לה ללכת לבד ? מתי כדיי לי לבדוק עם יש בעיה ?
כל ההיתפתחות שלה הייתה בעייתית בגיל 7 חודשים לקחנו אותה לפיזוטרפיה כי היא לא היתהפכה עדיין אח"כ בגיל 9 חודשים לקחנו אותה שוב כי היא לא זחלה ואז אחריי כמה טיפולים היא התחילה לזחול כמעט בעשרה חודשים ואז כבר היא התחילה להיעמד וללכת , אף פעם לא מצאו אצלה בעיה תמיד אמרו לי שהיא פשוט עצלנית וחסרת ביטחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
אורנה עטאר01/11/2009אורית שלום,
בתך עדיין לא נמצאת בעיכוב התפתחותי בהליכה. אנחנו רוצים שתינוק ילך עד גיל שנה וחצי.
אך מאחר ואת מתארת היסטוריה התפתחותית בה היו עיכובים בשלבי ההתפתחות ייתכן וגם ההליכה העצמאית תגיע מעט בעיכוב.
ייתכן ומערכת שיווי המשקל של בתך עדיין לא בשלה להליכה עצמאית והיא חוששת מכך. ככל שתרבי לתת לה חויוית של יציאה משיווי משקל כמו להזיז את הכסא עליו נשענת, לתת לה לזחול בתוך ערימה של פופים וכריות בכדי להתמודד עם מכשולים ויציאות משיווי משקל.
אני ממליצה לא לשמש לה כעזר להליכה, שתסמוך רק על עצמה, אם היא לא יכולה להמשיך וללכת - אז שתרד ותזחל ולא לתת לה יד או משהו אחר בכדי שתיתמך עליו ותמשיך ללכת איתו. זה רק גורם לעוד עיכוב בהליכה העצמאית.
תהיי יצירתית במתן חויות של יציאה משיווי משקל, כל הזמן "להפיל" אותה במשחק בכדי שהיא תחוו תרגול של מערכת שיווי המשקל - זה מה שיביא במהרה את ההליכה העצמאית.
תעדכני אותי אם אין שיפור - אז אולי נחשוב על אבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי להגיע לשורש הבעיה ומתן מענה מדויק לבתך.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה ושלוש
אורית09/11/2009שלום
תודה רבה על התשובה
אני אשמח שתפני אותי למדריכת התיפתחות
כי אין שיפור ואני מעדיפה לנסות לעזור לה כבר עכשיו ולא לחכות יותר מידיי
תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורית שלום
אורנה עטאר09/11/2009אני יכולה להמליץ לך בחום לפנות למרכז "צעד ראשון" בתל אביב. במקום עובדות מדריכות בכירות ומצוינות שיוכלו ללות את בתך בדרך להליכה ללא עיכוב.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)