מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת מוצץלינור לוי01/11/2009
בני בן שנה וחודש. מאז שהוא נולד נוא משתמש במוצץ מידה 1 של נוק 0-6 חודשים (כמובן שהחלפתי לו מוצצים לחדשים אבל לא את המידה.
מתי אני אמורה לעבור למוצץ בעל פיטמה גדולה יותר?
שהיה בן 8 חודשים ניסיתי מוצץ עם פטמה גדולה יותר שלב 2 והוא ירק אותו אז החזרתי למידה 1. הפה שלו נראה לי קטן.
עכשיו חברה העירנ לי שאם אני אמשיך להשתמש במידה 1 יהיה לו לסת ושיניים עקומות שזה מעוות את מבנה הפה כי הוא מתאמץ למצוץ. האם הדבר נכון?
אשמח לתשובה
תודה רבה
לינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ
שירי קאשי02/11/2009הי לינור,
כמו כל דבר אחר גם מבנה וגודל הפה שונים מהאחד לשני. גודל המוצצים כפי שקובעות החברות המייצרות מותאם לאיזה ממוצע שהם קבעו. אני מכירה תינוקות רבים שלעולם לא החליפו את מידת המוצץ אך אני ממליצה להתיעץ עם רופא שיניים לגבי ההשלכות של גודל המוצץ (חשוב לזכור כי כל שימוש במוצץ משפיע על מבנה הלסת אך למיטב ידיעתי אם מפסיקים בזמן זה מסתדר חזרה). בכל מקרה כדאי לקבל חוות דעת מאיש מקצוע בתחום.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)