מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות גיל שנהרונית01/11/2009
שלום רב,
ביתי בת שנה, ילדה מאוד עליזה ומלאת שמחה וחיוניות, היא מחיכת ומפלרטטת עם כולם, פעלתנית מאוד,רוקדת ישר למשמע מוזיקה, אוכלת לבד, עומדת והולכת סביב רהיטים, נעמדת למס' שניות.
ילדה סופר חברותית, מקשיבה ומבינה מה שאומרים לה, משחקת מחבואים, משחקת בתן וקח, מדפדפת בספרים ומצביעה על תמונות- בלי לדבר, מנפנפת לשלום ומחבקת חזק :)
אני מודאגת מכמה דברים שאיננה עושה ושהבנתי שבגילה כבר כן אמורה לעשות-
היא איננה מדברת מלבד אבא (ואמא בערך..), איננה מחקה קולות של חיות אף על פי שאני מנסה ללמדה וגם לא מזהה אותן בתמונות עדיין.
איננה יודעת להשחיל חישוקים בקונוס\לבנות מגדל.
אין לה פחד מזרים.
לא נותנת נשיקות, גם לא באוויר.
האם נראה לכן כהתפתחות נורמאלית לגילה? האם אני צריכה לפנות לאבחון או לעודדה בדרכים שונות?
רוב תודות,
תמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנה
שירי קאשי02/11/2009הי תמר,
כל מה שתארת אופייני לגיל שנה. נכון שישנם תינוקות שבגיל זה כבר יותר מפותחים מבחינה קוגניטיבית אך בתך היא בהחלט בתוך טווח הנורמה. את יכולה להמשיך ולעודד אותה כפי שאת כבר עושה והלמידה בוא תבוא. כמו כן סביר להניח כי לאחר שתלמד ללכת, תהיה גם קפיצה בהתפתחות הקוגניטיבית כיוון שהמוח פחות יהיה עסוק ביציבה ויתפנה יותר לפיתוח של מוטוריקה עדינה ושפה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום תמר
עדי02/11/2009שלום תמר.
שמי עדי ואני פניתי לפורוםמאותהבעיה בדיוק שיש לי עםבני הבכור.
הוא בן כמעטו שנתיים ולא מדבר אך ההתפתחות המוטורית והחברתית שלו מדהימה!!!
בכנמות... אני לא חושבת שיש לנו ממה להיות מוטרדות כל עוד היא מבינה אותך ומתקשרת.
אני חושבת שכל ילד זה אינדבידואלי התפתחותו... ואם היא ילדה חייכניתמתקשרת חברותית ולא מסתגרת אני לא חושבת שיש ממה לדאוג.
בטיפתחלב שלחו אותי לבצע אולטראסאונד ראש לבני בהן השנה וחצי והבדיקה יצאה מושלמת ןותקינה...
תני לה זמן,היא תהיה מוכנה ותדבר וכך גם בני...
למרות הכל אני ממליצה לך לבצע את הבדיקה כך תיהיהי יותר שקטה.
שיהיה לךולבתך חיים מלאי אושר וצחוק ובהצלחה!!!(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)