קירוב ידיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קירוב ידיים
    דנה
    02/11/2009

שלום,
    בני בן 4 חודשים ואינו מקרב את ידיוו אחת לשניה,לא כשהוא על הבטן ולא כשהו על הגב.
    על הגב הוא מביא את הידיים לפה,כל אחת בנפרד כמבן. וכשהו על הבטן הידיים מכופפות ולא לצדדים אבל רחוקות אחת מהשניה. מה ניתן לעשות כדי שיגעו אחת בשניה?כי הבנתי שזה חשוב. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קירוב ידיים

הוספת תגובה

• אני אחדד

דנה
    02/11/2009

הוא אינו מביא את שני ידיוו יחדיו למרכז הגוף...
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    02/11/2009

הי דנה
    כדי לעודד קירוב ידיים יחדיואל קו האמצעכדאי להרבות בהשכבה על הצד תוך קירוב של היד והרגל העליונה. תנוחה זו מלמדת להביא את הידיים לקו האמצע תוך התעגלות הכתפיים.
    לפעמים מסרב התינוק לשכב על הצד לכן חשוב להוסיף טפיחות בצידי הגוף העת השהייה על הצד על מנת להרפות את הגוף אל תוך התנוחה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבי תודה על תגובתך

דנה
    03/11/2009

אני מצליחה להביא לקירוב היד והרגל העליונות רק על ידי החזקתן בידי,האם זאת הכוונה?מכיוון שהוא מיישר אותה אם אני עוזבת זה לא נוח לו.אם אני מוסיפה טפיחות בצד הגוף הוא שוכב בנחת על הצד אך לא עם רגל מורמת לכיוון האמצע.

ושאלה נוספת בבקשה,האם בגיל 4 חודשים שאין עדיין קירוב זה נקרא עיכוב התפתחותי?ובמיגה ותוך שבוע זה לא מסתדר מה אני יכולה לעשות בשביל לעזור לבני?תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך דנה

דבי גרוס דולב
    03/11/2009

הי דנה
    זו בדיוק הכוונה, להחזיקאת הידוהרגל העליונות ביד אחת וביד השנייה לתת טפיחות, מגע ותנועה על מנת להרפות את הגוף לקו האמצע.
    לא מדובר בעיכוב אלא בקושי, המשיכי לתרגל וחזרי אלי עוד כשבועיים לספר איך הולך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דנה
    03/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבי שוב שלום

דנה
    20/11/2009

בני כבר בן 4 וחצי חודשים, את השכיבה על הצד הוא עדיין אינו אוהב אבל מוכן לסבול לכמה רגעים. עדיין לא מושיט ידיים למשחקים,שמתי לב בנוסף שעל הבטן היד הימנית ישרה תמיד(גם אם אני מביאה אותה לכיפוף),בשכיבה על הגב היד הימנית מתנגדת ליישור וכיפוף. האם זה נובע ממתח בגב? ומה ניתן לעשות בשביל לא להגיע לעיכובים התפתחותיים?תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך דנה

דבי גרוס דולב
    20/11/2009

הי דנה
    קשה יהיה לי לתת הערכה מדיוקת יותר ולדעת אם יש מתח ללא היכרות.
    אני כן יכולה להגיד שבגיל זה כבר צריכה להיות הושטת ידיים לחפצים ושהידיים צריכות להיות תנועתיות יותר. כדאי אולי לשקול אבחון על מנת לבדוק את מקור הקושי ועל פי זה ללמוד תרגילים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו