זחילת שש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילת שש
    דנה
    08/11/2009

בני בן 8 וחצי חודשים, בעל טונוס שרירים מוגבר, החל לזחול זחילת 6 רציפה לפני כשבועיים( כשאני אומרת רציפה אני מתכוונת ללא נפילות,התחלת הזחילה שלו היתה עם התקדמות ונפילות),
    כיום הוא זוחל 6 כמו שצריך, הבעיה היא שאני שמה אותו בימים חמים על הריצפה הוא זוחל דקה אחת או שתים ומתחיל לבכות, רוצה שירימו אותו על הידיים,
    עוד דבר שמאוד מפריע לי שהוא מתחיל לזחול הוא מותח את הגוף, ואז עולה לשש (כמו תנועת אויירון)
    שתי שאלות לי
    איך לגרות אותו בכדי שיזחל יותר? אני חייבת לציין שקניתי לו כל מיני צעצועים מדליקים עם אורות בכדי שיתקדם לעברם?
    וכיצד לטפל בתנוחת האוירון שהוא עושה לעיתים קרובות?
    אודה לכם על תגובתכם...
    ד.א- הוא גם עדיין לא יושב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זחילת שש

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

אורנה עטאר
    08/11/2009

דנה שלום
    לא כל כך מטריד אותי שהוא מותח את הגוף לפני הזחילה, ייתכן והוא עושה זאת בגלל הטונוס המוגבר שלו.
    אם ניתן מענה להורדת הטונוס ייתכן ותופעה זאת תעלם. אני אתן לך כמה התייחסיות לכך אבל לפני כן - לגבי עידוד הזחילה, איך הוא זחל לפני כן? בלי להתלונן? האם המעבר לזחילה על הרצפה חדש עבורו? ייתכן ואלו הניסיונות הראשונים שלו בזחילה וקשה לו והוא מביע זאת. אני ממליצה לא להרים אותו כשקשה לו לזחול אלא לרדת אליו ולשאול אותו מה קרה? ואם הוא רוצה מנוחה - שינוח על הבטן כשאתם לידו ואח"כ שימשיך לעבר הצעצוע או כל דבר אחר. חשוב לתת לו מענה במקום בו הוא נמצא ולא להרגיל אותו שכשקשה לו מרימים אותו והקושי נעלם.
    לגבי הורדת הטונוס - האם אתם מתייחסים לזה? מי אבחן אותו עם טונוס מוגבר?
    חשוב לתת לו מגע עמוק בכל הגוף, לחיצות כאלו שמגיעות עד העצמות שיאפשרו לו לדעת שיש כאן מישהו שמחזיק אותו והוא יכול קצת להרפות את שריריו. לא להרבות ולהניף אותו ולעשות לו אוירונים - אלו תרגילים שמחזקים טונוס ואנחנו לא רוצים זאת. לנסות להגיע איתו כמה שיותר להתרפקות עליכם, בערסל, בפוף, שיניח את שריריו וינוח. בתקווה שיגיע לאיזון במתח השריר שלו.

תעדכנ אותי אם עזר
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

דנה
    09/11/2009

שלום אורנה...

בעבר כבר התכתבנו, וכתבתי לך שעברנו איבחון בצעד ראשון, אני תמיד מטפלת בטונוס המוגבר שלו, אפילו ערסל קניתי לו והוא מבלה בו די הרבה,
    האמת שממתי שכתבתי לך היינו אצל הרופא וגילנו דלקת אוזניים חריפה, ניראה לי שמזה נובע הרצון שלו לאי זחילה, היום אחרי שהיינו בבית חולים שאבו לו את האוזן, והוא כנראה אמור לבור ניתוח קטנטן באוזן (אני משייכת את האי רצון לזחול לדלקת באוזן)\
    היום שמתי אותו לזחול קצת והוא זחל לא בכה כל כך כמו פעם,
    הבעיה היחידה היא בתנועות האוירון שהוא עושה, הוא גם עדיין לא מנסה להתיישב, האם בגילו הוא אמור להתיישב?...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דנה

אורנה עטאר
    09/11/2009

מתנצלת שאני לא זוכרת...

לגבי ההתיישבות זה גבולי בגיל. כבר כתבתי לך על הטיית האגן אחורנית והושבתו בישיבת שיכול. תנסי את זה.
    לגבי האוירון שהוא עושה- את חושבת שהתנועה הזו שהוא עושה מעכבת אותו? הוא כן מגיע לשש וזוחל? האם את מרגישה שיש איזו זקיפת יתר בגב? (שיכולה לגרום לידיים להיות בתנוחה של אוירון)

אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה....

דנה
    12/11/2009

אהלן אורנה...
    אני לא יודעת אם תנועת האוירון מעכבת אותו, מה שאני יכולה להגיד לך, שהוא עושה את התנועה די הרבה, האם יש פיתרון לדבר? כל פעם שאני שמה אותו על הריצפה הוא מותח את גופו ועושה תנועת אוירון, בימים האחרונים הוא החל להיטפס בדברים ולעמוד על הברכיים, מה שלא כל כך ברור למה הוא לא מתיישב קודם, אני גם לא רואה את תנועת האגן הצידה( ניסיון להתיישבות)
    מה לדעתך אפשר לעשות?, והאם לתת לו עוד זמן?
    עד איזה גיל הוא אמור להתיישב שלא יחשב לו כעיכוב?
    תודה על האינפורמציה
    דנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

דנה
    12/11/2009

שכחתי להשיב לך...
    הוא זוחל יפה שש, ולדעתי יש זקיפות יתר בגב, מעין בלתי מקצועית כמובן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

אורנה עטאר
    12/11/2009

הי דנה,
    הכי נכון יהיה ללכת שוב למדריכת התפתחות שתראה אותו ותתן לך כלים לעבור את השלבים הבאים באיכות טובה ובלי עיכובים. ייתכן ומדובר במפגש אחד או שניים.
    תוכלי לקבל הנחיות איך לעודד יותר זחילה על 6 ופחות עמידה בשלב הזה, וכשמדריכה תראה את האוירון בשילוב של המרכיבים ההתפתחותיים שהיא בוחנת היא תוכל לומר מה היא חושבת על זה. אין כמו מראה עיניים!

במידה ואת גרה במרכז הארץ, אני ממליצה לך לגשת למרכז "צעד ראשון".

תעדכני אותי בהחלטתך.
    תודה ובהצלחה!
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו