התהפכות לא רצונית מתוך שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התהפכות לא רצונית מתוך שינה
    איילת
    09/11/2009

שלום!
    הילדה שלי בת 4 חודשים ומתהפכת מהבטן לגב באופן רצוני דרך צד שמאל בינתיים. עוד לא יודעת להתהפך מהגב לבטן. קורה לא מעט בלילה שהיא מתהפכת מתוך שינה מהבטן לגב. (היא ישנה על הבטן). תוך רגעים ספורים היא קוראת לעזרה ואני הופכת אותה חזרה. (יותר נכון - מגלגלת אותה כדי שתלמד להסתובב חזרה לבד). במקרה הטוב היא חוזרת מיד לישון ובמקרה הפחות טוב היא מתעוררת מזה לגמרי ולוקח לה המון זמן להרדם שוב.
    האם להמשיך להפוך אותה חזרה או רצוי שתלמד לישון על הבטן? האם כדאי להצר עם נקניק שמיכה את רוחב המיטה כדי שלא תוכל להתהפך בטעות?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תיקון - כדי שתלמד לישון על הגב...

איילת
    09/11/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיילת

אורנה עטאר
    09/11/2009

שלום איילת,
    את יכולה לנסות את מה שכתבת כאן - ככל שהיא תגדל זה לא יעזור. אני לא יודעת אם יש דרך ללמד לישון על הגב בגיל הזה. מה שחשוב זה לבדוק איך היא מתהפכת - האם ההתהפכות בעירות מלווה בבהלה משינוי של הראש במרחב? אם כן, ייתכן והבהלה הזו היא שמעירה אותה ויש לתת לה המון תנועה במרחב עם שינוי מיקום הראש בכדי שלא תחשוש מכך. במידה והיא מתהפכת ללא בהלה (שזה מצויין) פשוט לעשות מה שאת עושה בתקווה שבקרוב תלמד להתהפך חזרה ותחזור לישון לבדה.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. בעירות היא מתהפכת ללא בהלה.

איילת
    10/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו