מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התינוקת שלי לא מוכנה להיות לבד בחדראורית14/11/2009
שלום,
יש לי תינוקת ראשונה בת 3 וחצי חודשים, יונקת הנקה מלאה (לעיתים רחוקות תמ"ל), ילדה מקסימה ומדהימה!
יש לי שתי שאלות.
1. היא אינה מוכנה להישאר לבד לרגע. ברגע שמשאירים אותה לבד בחדר אחרי דקה היא מתחילה לקטר ואפילו לבכות. האם זה נורמלי בגיל הזה? מה אפשר לעשות? האם לתת לה לבכות קצת? גם באוטו כשהיא מאחורה לבד ולא רואה אף אד היא בוכה וזה ממש בלתי אפשרי לסוע איתה ברכב לשום מקום לבד.
2. היא עדיין לא ישנה לילה שלם. זה לכשעצמו לא מפריע לי אבל לאחרונה היא מתעוררת בשעה 1-2 בלילה אוכלת ולא נרדמת חזרה. אני צריכה להישאר איתה ערה עד שהיא מתעיפת ואז רק מצליחה להרדים אותה. היא ישנה על הבטן בלבד וכשמשאירים אותה על הבטן על מנת שתירדם לבד היא גם כן מקטרת ובוכה. בעלי אומר לי לתת לה לבכות עד שתירדם. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי
שירי קאשי15/11/2009הי אורית,
קשה לי מרחוק לדעת מה הגורם לבכי. יתכן שהקושי להיות לבד נובע מכך שהיא נמצאת רוב היום על הידיים (לא נתת אינפורמציה לגבי זה). אפשרות אחרת היא שהיא סובלת מחוסר שקט כללי ואולי מבהלה מוגברת ולכן מגיבה כפי שמגיבה. אני לא מאמינה בשיטה של להשאיר לבכות. כמובן שלא צריך על כל פיפס להרים על הידיים אך בודאי שלא לתת לה לבכות בהיסטריה. חשוב למצוא את הגורם לבעיה ולטפל. אם מדובר בתופעה של בהלה ניתן בהחלט ללמדה להיות רגועה ונינוחה יותר ופתוחה יותר לשינויים.
ברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכי
אורית16/11/2009שירי שלום,
לא חושבת שהרגלתי אותה לידיים. היא מפסיקה לקטר כאשר היא רואה אותי או מישהו אחר בחדר לידה. נראה שהיא דורשת תשומת לב ומתקשה להישאר לבד עם עצמה. מה ניתן לעשות כדי למנוע את הבהלה שדיברת עליה ולהרגילה להיות לבד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכי
שירי קאשי16/11/2009הי אורית,
אותה תופעת בהלה שעליה דיברתי היא אופיינית לתינוקות רבים. לרוב ישנו קושי בשינויים, תגובת בכי למצבים שונים, וכשגדלים גם פחד מוגבר מזרים, שינויים בתנוחה, רגישות לרעשים וכו'. התינוק למעשה מרגיש בטוח רק במצבים מסויימים שבו נוח לו והוא אינו פתוח כל כך לשינויים באופן כללי. כמובן שמצב זה דורש אבחון וזה לא בהכרח המצב אצלכם, כמו כן חשוב לדעת כי התופעה באה בדרגות שונות. בכל מקרה אני אמליץ לך על התנהלות שהיא טובה לכלל התינוקות ולא רק למי שיש קושי:
חשוב להרגיל את המערכת העצבית לטווח גדול של גירויים. הכוונה למשל עוצות שונות של תנועה, קול ומגע. לדוגמה לחשוף אותה למגעים שונים של בדים (לשפשף את הגוף בחיתול בד, בבד עבה יותר וכדומה), לעוצות מגע שונות של הידיים (החל מעיסוי עדין וליטוף מרפרף וכלה בעיסוי עמוק יותר כמו מעין מעיכות. לשיר לה גם שירים שקטים ורגועים ואפשר גם לרקוד איתה לצלילי שירים רועשים יותר. הדוגמאות שנתתי הן משתי קצוות הסקלה של עוצמות נמוכות ועוצמות גבוהות. חשוב להתחיל ברגוע ובהדרגה להעלות את העצמה תוך תשומת לב לתגובה שלה. אם יש בהלה מוגברת אז ייתכן ששינוי קל כבר יגרום לבהלה וזו תגובה שאנו לא רוצים להגיע אליה. הכל צריך להיות הדרגתי ובקצב שלה. כמו כן כדאי להרגילה שעוג אנשים מחזיקים ומטפלים בה.
אם התופעה קלה אז ההתקדמות והשינוי יכולים להיות מהירים, לעומת זאת ככל שהתופעה קשה יותר, הרי שיותר קשה להגיע לבד לתוצאות ואז אני ממליצה לעבור את התהליך בליווי של מדריכה על מנת לשים לב לדקויות וכדי לא להגיע למצב בו אנו מעוררים את הבהלה יותר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)