בן שנה וחודשיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה וחודשיים
    הדר
    16/11/2009

היי
    רציתי לשאול בנוגע לבני : בן שנה וחודשיים , זוחל על 6 מגיל 10 חוד' ,נעמד ליד רהיטים ומטייל לידם מגיל 11 חוד'. בימים האחרונים לנתק את שתי ידיו מהרהיט ולצעוד עצמאית לעבר מקום אחר או לחילופין אם קוראים לו
    צועד כ6-7 צעדים, במידה ורחוק יותר יורד לזחילה ומתקדם, הולך חופשי בבית עם בימבה, כסא ואפילו עם העגלה שלו בצורה יציבה מאוד.
    מה שמטריד אותי מעט הוא אופן הישיבה, לאחרונה שמתי לב כי יושב במגוון אפשרויות: ע"י הטיית הטוסיק אחורה או ישיבת W, ולעיתים גם רגל קדימה ורגל אחורה , מה שמטריד אותי הוא שכשאר יושב על הטוסיק אינו יושב זקוף מאוד כמו בישיבות האחרות , נראה מעט מכופף , אני מגרה אותו להרים את ידיו ע"י צעצוע והוא מיד מתיישר אך עדיין בתחילה יושב מעט מכופף.
    רציתי לשאול האם הישיבה מעידה על משהו? האם ישנה חולשה כולשהי, ובמידה וכן כציד עליי לטפל?
    בנוסף מה לגבי ההליכה ? האם לצפות לה בקרוב? או שהכיפוף בישיבה עלול לעכב אותה?
    האם ההתפתחות תקינה?
    המון המון תודות וסליחה על האורך.
    הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחודשיים

הוספת תגובה

• תגובה להדר

דבי גרוס דולב
    16/11/2009

הי הדר
    הישיבה הנכונה ביותר עבור תינוק היא ישיבה משוכלת, כשרגל רודפת רגל בברכיים מקופלות
    אבל אם תינוק יושב בדרכים שונות וביניהן גם ישיבה משוכלת וגם W הרי שלא צריכה להיות עם זה בעיה. האם בנך ישוב בישיבה משוכלת?.
    גבו של התינוק לא אמור להיות זקוף לגמרי בעת הישיבה אלא מעט כפוף מעבר לזה שבישיבת W יש לתינוק בסיס רחב יותר שמאפשר לו זקיפה מלאה יותר של הגב ולכן אולי בישיבה זו נראה בנך זקוף יותר.
    קשה יהיה לי להגיד האם ישנה חולשה בגבו של בנך בלי לראות אותו כמובן ובטח שלא כיצד לטפל. בכל אופן, לא נשמע לי שיש בעיה או שיש קשר בין זה לבין אי ההליכה. אבחון זה ניתן על פי הערכה בלבד ולכן אם עדיין אינך שקטה וחושבת שכן ישנה בעיה בזקיפת הגב כדאי לשקול אבחון.
    באופן כללי ההתפתחות נשמעת לי תקינה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדירכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו