מוטוריקה עדינה לבן שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוטוריקה עדינה לבן שנה
    נטלי
    23/11/2009

שלום רב:
    הקטן שלי עוד שבועיים חגוג שנה והתייעצתי כאן לפני כ 3 שבועות לגבי המוטוריקה העדינה.
    תיארתי שהתפתחתו הפיסית טובה (זחילה, ישיבה,עמידה) אך הוא אינו אומר שלום עם היד, לא עושה ביי ביי, לא מצביע, לא משחיל טבעות, למרות שכל יום במשך רוב היום אנחנו מנסים ללמד אותו.
    לפני כשבוע הייתי בטיפת חלב וגם אחות וגם רופאה בדקו אותו וראו שאין לו בעיה בידיים או בטונוס (אוחז בצורת פינצטה) ואמרו לי שאני סתם דואגת ומחפשת בעיות שאינם.
    רציתי לשמוע חוות דעת נוספת כיוון שלפי דעתי ילד בגיל שנה כבר כן אמור לדעת לעשות את כל הנ"ל או לפחות לעשות ביי ביי עם הידיים או להצביע על האור.
    מה דעתך?
    שאלה נוספת: לקראת גיל שנה האם הוא כבר אמור לדבר..לומר מילים? הוא לא אומר אמא/ אבא רק את ההברות בבה ממה אך לא נראה לי שהוא מבין למה הוא מתכוון. מה דעתך על זה?
    המון תודות
    נטלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוטוריקה עדינה לבן שנה

הוספת תגובה

• התפתחות בן שנה

שירי קאשי
    24/11/2009

הי נטלי,
    בכל הקשור להתפתחות התינוק אנו לא מסתכלים על פרמטר אחד אלא על סך ההתפתחות. נכון שגיל שנה מהווה נקודת ציון לגבי מוטוריקה של מחוות ידיים, אך חשוב להסתכל על כלל תמונת ההתפתחות. המוטוריקה הגסה שלו תקינה, לפי הרופאה מצבו תקין ולכן לא הייתי חוששת רק ממחוות הידיים. סביר להניח כי זה יקרה בחודש/חודשיים הקרובים. לגבי התפתחות השפה, אין זה מתחום התמחותי אך אוכל להגיד לך שבגיל זה מצפים לשמוע מספר הברות והתחלה של מילים (בבה וממה למשל). כמו כן רוצים לראות הבנה של פעולות בסיסיות או מילים בסיסיות.
    באופן כללי לא נראה כי ישנה סיבה לדאגה, המשיכי לעקוב וסביר להניח כי בעוד חודשיים או לאחר שילמד ללכת, תתרחש קפיצה בכל הקשור להתפתחות.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו