רגרסיה בהתפתחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגרסיה בהתפתחות
    ליאת
    24/11/2009

היי בני בן חמישה חודשים וחצי, ונראה ליש יש לו רגרסיה בהתפתחות המוטורית שלו. בגיל 3 וחצי חודשים הוא התהפך מהבטן לגב מספר פעמים, מאז התהפך עוד מספר פעמים מועטות. עד לפני שבועיים הוא הסתובב סביב עצמו בשכיבה על הגב, היה מהתהפך חצי מהגב לבטן וכעת אינו מסתובב ולא מתהפך לשום כיוון ואף לא חצי סיבוב. כשאני מתרגלת עימו תרגילים להתפכויות מלאות או חצויות הוא מגלה התנגדות עם הגב והראש. לדוג' בתרגול מהבטן לגב מקשיח את את הורדת הראש ותזוזת הגוף, מהגב לבטן מקשיח את הגב ולוקח את הראש אחורה. יש לציין שלעומת כל זה הוא מכניס צעצועים לפה , ומזיז אותם קדימה ואחורה גם על הגב וגם על הבטן. כשהוא על הבטן הוא מתרומם על יד אחת כשהיד השניה מכופפת ואף קצת זז לצדדים כשהוא על הבטן. יש לציין שהוא תינוק חיוני, חייכן, צוחק בקול, ממלמל, מגיב מאוד יפה לשמו, מגיב יפ לגירויים סביבו אוכל ויישן טוב. אני מאוד מודאגת וחוששת ממצבו הנוכחי. אני בקרוב אפגש עם רופא ילדים כדי לשמוע את דעתו.מה ניתן לעשות? האם אתן מכירות מישהי באזור הדרום שניתן להיפגש ולתרגל עימה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה בהתפתחות

הוספת תגובה

• תגובה לליאת

דבי גרוס דולב
    24/11/2009

הי ליאת
    רגרסיות בהתפתחות המוטוריות הןתהליך מוכר ונורמלי אבל מכיוון שבנך התהפך פעמים בודדות בלבד הרי שיש סיכוי שהוא עשה זאת לא מתוך כוונה וארגון של תנועה אלא בשל מבנה גוף ותבנית תנועתית. במילים אחרות,אולי ההתהפכויות מבטן לגב התרחשו בשל נטיית הגב להקשתה מסוימת ולא מתוך למידה. במקרים כאלה בהחלט יתכנו הפסקות של ההתהפכויות. ההתנגדות שאת מתארת כשאת מנסה לעבוד איתו יכולה להוות אינדיקציה להערכתי.
    לא נראה לי שיש מקום לדאגה בשל בעיה רפואית אבל אני כן ממליצה לשקול אבחון ולראות אם יש תבנית תנועתית משובשת שמקשה על ההתפתחות ולפי זה לתרגל.
    כמה דרום אתם גרים?

בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו