מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 9.5 חודשים - מספר שאולותשני30/11/2009
שלום רב!
אני אמא לתינוק בן 9.5 חודשים, אנרגטי, שמח, סקרן ופעלתן. עם זאת, יש כמה דברים שקצת מדאיגים אותי:
1. הבנתי שבגיל הזה מצפים שינופף לשלום וימחא כפיים, בייחוד כשמבקשים ממנו. אני חייבת לציין שאני לא ממש שמה איתו דגש על הדברים האלה ומראה לו אותם רק לעיתים רחוקות. ובגדול, הוא מסוגל לעשות את שניהם, אבל לרוב מתעלם מהבקשות לעשות אותם, ומרצונו החופשי עושה את זה מעט מאוד. האם זה אמור להדאיג אותי?
2. הוא זוחל גחון, נעמד על 6, מתנדנד על 6, מטפס, נעמד בעזרת רהיטים, מתיישב מעמידה או מזחילה/עמידה על 6, יושב יציב, אבל בכלל לא זוחל על 6. האם זה תקין?
3. בטיפת חלב שאלו אותי האם הוא משתמש במילים משמעותיות, ואני לא חושבת - הוא משמיע המון צלילים וקולות, אבל לא נראה לי שיש משהו ספציפי שהוא מקשר לאדם/חפץ מסוים, אולי רק קצת "אם-אם" לאוכל...
סליחה על האורך, ובכל זאת מאוד אודה להתייחסותכן,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 9.5 חודשים
שירי קאשי01/12/2009הי רומי,
נתחיל מכך שחוסר במחוות ידיים לא מתחיל להדאיג לפני גיל שנה כך שיש לכם עוד זמן רב. וכמובן אנו לא מצפים מתינוק ללמוד את כל מחוות הידיים אם לא מראים לו. בכל מקרה אני לא רואה אצלכם בעיה בתחום, גם בגלל הגיל וגם כיוון שהוא כן עושה לפעמים כשבא לו, הוא לא חייב להגיב לכל הבקשות ממנו. מה שאנו רוצים לראות מבחינת התפתחות זה שהיכולת המוטורית קיימת, שיש הבנה בסיסית וכאמור גם יש לכם עוד זמן.
גם מבחינת השפה עדיין לא חייבות להיות מילים משמעותיות. שוב אנו רוצים לראות הבנה בסיסית של מילים כמו אמא, כמו לזהות את שמו וכן שימוש במספר קטן של הברות.
לגבי הזחילה על שש, על פי הספר הוא כבר אמור לזחול, אך לפי מה שתארת הוא קרוב לכך. אם את חוששת שהוא מתחיל לבלות את רוב זמנו בישיבה או עמידה ואינו "מתאמן" מספיק על זחילה, אז אני ממליצה על שיעור פרטי שבו תוכלי לקבל טיפים כיצד לודא שלא ידלג על שלב זה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)