מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נופל וקם ....מירי03/12/2009
שלום רב,
בני עוד שבועיים בן שנה.
הוא יושב בצורה מוזרה , מן ישיבה כזאת של כפות רגליים אחורה ויושב על ברכיו בעצם.
אמרו לי שזו ישיבה לכל דבר כי יש הרבה סוגים של ישיבות.
אבל, מהישיבה הזו נופל אחורה ישר עם הראש על הרצפה, זה נורא ומלחיץ ומדאיג .
אני לידו אבל הוא נופל עוד לפני שאני תופסת אותו.
מרוב הלחץ אימי כבר לא מוכנה שאשים אותו על הרצפה ולכן הליכתו מתעכבת מאוד.
הוא יושב בהליכון עם גלגלים כדי לעזור לו לזוז אבל טרם הולך לבדו.
אמנם מחזיק בדברים בעמידה אבל ישר נופל.
אני ממש מפחדת עליו כי בכל זאת כל נפילה זה מכה בראש.
מה עושים?
אני לחוצה נורא כבר מחזיקה אותו בידיים שבוע בלי לתת לו לשבת על מזרון פעילות כי הוא בורח ממנו הוא רוצה רצפה ולזחול.
אשמח מאוד לעזרה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
אורנה עטאר03/12/2009מירי שלום
הישיבה שהוא יושב נקראת ישיבת W. הישיבה הזו אינה מומלצת ולרוב תינוקות בוחרים בה בגלל קושי מסויים שהביא אותם לישיבה זו.
יש תינוקות שיודעים לאזן את עצמם בישיבה הזו ואינם נופלים. כנראה שמערכת שיווי המשקל לא בשלה מספיק ולכן הוא נוטה ליפול.
קשה דרך הפורום לעלות על הסיבה שהוא בוחר לשבת כך, בכל אופן, נסי להוציא אותו מהישיבה הזו ולהכיר לו ישיבה מומלצת יותר והיא ישיבת השיכול - רגל אחת מקופלת אחורה לכיון הטוסיק ורגל שנייה מקופלת קדימה לאיזור ה"פיפי". בהתחלה הישיבה הזו תהיה מאוד קשה לו ואת מוזמנת להושיב אותו כך על כדור פיזיו וכל פעם לשנות את מנח הרגליים (בשביל סימטריה) - בישיבה זו הוא צריך לאזן את עצמו, בהתחלה את יכולה לשבת מאחוריו ולתמוך בו ולאט לאט הוא ילמד לאזן בעצמו.
אני ממליצה בחום להפסיק להושיב אותו בהליכון - הליכונים מעכבים הליכה כי הם גורמים לתינוק להסתמך על משהו אחר שיוביל אותי ולא מפתחים כך את מערכת שיווי המשקל שלהם.
בנוסף - תרגיל מצויין למערכת שיווי המשקל של בנך זה לקחת אותו על הכתפיים (להחזיק אותו באגן ולא בגב בכדי שילמד לאזן את עצמו) ולנוע איתו בחדר - לנוע לצדדים וקדימה ואחורה.
בנוסף - כשהוא זוחל על 6 - הטי את הטוסיק שלו אחורה ומעט הצידה עד לישיבת שיכול - זו עוד דרך להכיר את הישיבה הזו.
תעדכני אותי איך הוא משתפר.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)