תינוק בן 8 חוד' נעמד לפני שהתיישב..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 8 חוד' נעמד לפני שהתיישב..
    הילי
    10/12/2009

היי ,

בני בן 8 חודשים, כחודש וחצי זוחל, בשבועיים האחרונים החל להעמד על שש ולהתנדנד אחורה וקדימה.
    לפני כמה ימים החל להעמד על הברכים כשהוא נאחז במשהו.. (ולפעמים משם מתיישב על התחת..)
    ואתמול קמנו וראינו אותו עומד במיטה שלו..!

הוא עוד לא מתיישב לבד, והבנתי שכדי להתיישב הם צריכים להיעמד על ארבע ואז להתיישב..
    האם זה שהוא נעמד לפני שהתיישב יכולה להוות בעיה בהתפתחות או שיכול להיות שהא עושה את זה בדרכו?
    מהיום שהוא נעמד במיטה הוא כל הזמן נעמד (בלול, בכיסא בסלון..) ואני לא יודעת אם לתת לו או לעודד אותו להמשיך לזחול כדי שמשם יישב ?

אשמח לשמוע את עצתכם וחוות דעתכם,
    תודה,
    הילי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דילגתם עליי..אפשר תשובה ? תודה

הילי
    12/12/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה להילי

אורנה עטאר
    12/12/2009

הילי שלום,
    לעיתים רבות תינוקות מתחילים לזחול להיעמד במקביל וזאת הייחוד אם יש להם במה להיאחז ולהיעמד.
    מה את יכולה לעשות?
    1. להרחיק כמה שיותר מקומות בהם הוא יכול להיעמד, כמו לול כמובן, ולתת לו כמה שיותר מקום לזחול בלי להיעמד.
    2. כשהוא נעמד עליכם, לא לעזור לו בכך אלא לאט לאט לרדת בעצמכם עד הרצפה בכדי שהוא ירד לזחילה חזרה.
    3. אני מבינה שהוא לא זוחל על 6 עדיין. כשהוא מתנדנד אחורה וקדימה את יכולה להוביל אותו מעט אחורה והצידה ולהכיר לו את ישיבת השיכול. בהתחלה הוא יישב עם תמיכה של הידיים וככל שישכלל את מערכת שיווי המשקל שלו יוכל לעזוב ידיים בישיבה הזו.
    4. כשהוא עומד את יכולה להציע לו גירוי/צעצוע ליד כפות הרגליים שלו בכדי שילמד להתכופף חזרה לישיבה או לבטן.

תעדכני אותי איך הולך.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו