מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה : איך לפתח תינוקקרן12/12/2009
שלום רב,
בני בן 5 שבועות, עדין מסרב בכל תוקף לקחת מוצץ ונרגע רק מיניקה. אנחנו מודגים שזה יפגע בו בעתיד והוא יגדל ילד עצבני האם יש שיטה איך לגרום לו לקחת מוצץ או להרגיע אותו בדרך אחרת?
שאלה שניה : אנחנו הורים צעירים -זה ילד ראשון שלנו האם יש ספר או מדריך, שמסביר מה צריך לעשות עם תינוק בכל שלב ושלב , מה הפעילות שאנחנו צריכים לעשות איתו כדי שהתפתחות שלו תהיה טובה?
תודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספר ומוצץ
מיה12/12/2009שלום
גם אני אמא צעירה אבל בני כבר בן 4 ח' ועברתי איתו הכל.
ספר שאני ממליצה- הלוחשת לתינוקות של טרייסי הוג ויש לה גם אתר עם פורומים. היא מסבירה שם הכל ונותנת שיטות לטיפול ב-כ-ל בעיה. יש כמה ספרים אז שימי לב שאת קונה את זה שמתאים לשלב של התינוק שלך.
גם הבן שלי לא רצה מוצץ בהתחלה וכל הזמן היה מפיל אותו ולא רצה לקחת אותו. אני ממליצה לך להכניס לו אותו כשאת מרדימה אותו ואם הוא מפיל אותו אחרי שהוא נרגע אל תחזירי לו אותו כדי שלא יפתח חיבת יתר (תלות). תיקני מוצץ הכי קטן שיהיה לו קל יותר לתפוס וכזה שהכי דומה לצורת הפיטמה שלך. הבן שלי הכי אוהב את המוצץ עם הפטמה החלקה שהוא בלי צורה בכלל של אוונט.
אם את בעד- אפשר גם לתת לו קצת גליקול של ד"ר ינשוף (הומיאופטי) שיעזור לו גם לגזים וגם זה מתוק. מיד אחרי שאת נותנת לו גליקול תכניסי לו מוצץ והוא ימצוץ אותו כדי לקבל את הטעם המתוק. אם את לא רוצה גליקול אז תני לו מוצץ מיד אחרי הויטמין D שגם הוא מתוק. אחרי כמה זמן המוצץ יתקשר לו לטעם המתוק שהרגיע אותו...
ועוד המלצה- אם הוא לא אוהב מוצץ הוא גם לא יאהב בקבוק. תרגילי אותו כבר מכעשיו לארוחה אחת ביום מבקבוק (אפשר חלב שאוב, את יכולה לקחת משאבה מיד שרה אין צורך לקנות רק בשביל ארוחה אחת ביום...).
תאמיני לי, אני עשיתי את הטעות ולא הרגלתי אותו בהתחלה לבקבוק ואז כשהוא היה בן 3 ח' והייתי צריכה לצאת לעבודה, לקח לי חודש (!) להרגיל אותו עם המון המון צרחות, זמן ועקשנות וזה היה סיוט!
גם אם את לא מתכננת לצאת לעבודה עדיין תרגילי אותו כדי שאם תצטרכי לצאת לסידורים (כמו רופא או קניות לדוגמא), לא תהיי כבולה להגבלה של 3 שעות עד ההנקה הבאה ולזה שישמור עליו תהיה אפשרות להאכיל אותו מבקבוק אם לא תספיקי לחזור בזמן, תתקעי איפשהוא או שפשוט הוא פתאום יהיה רעב לפני הזמן.
אם יהיו לך עוד שאלות תשאלי כי באמת שעברתי עם הבן שלי את כל הבעיות שרק אפשר...
בהצלחה!
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה זה לרוחה
מיה12/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב סליחה טעיתי זה כן לך קרן
מיה12/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מיה
קרן12/12/2009עצות ממש טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהרגיל לבקבוק
אמאלה12/12/2009זה באמת מאוד חשוב אבל הבן שלי לא לקח מוצץ בכלל ועדיין הסכים לבקבוק
אפשר גם בלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילים להתפתחות
tuly8212/12/2009לא צריך ספר... יש מלא מידע באינטרנט (תחפשי בגוגל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצד ימין "הדרכת ליווי התפתחותי"
tuly8212/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לקרן
אורנה עטאר12/12/2009קרן שלום,
ילדים שלא משתמשים במוצץ אינם מתפתחים להיות ילדים עצבניים יותר אלא יש להם את היכולת להרגיע את עצמם בלי להיות תלויים במשהו חיצוני. כל תינוק מוצא את הדרך להירגע. אני לא הייתי ממהרת להשתמש במוצץ אלא מנסה להגיע לרגיעה בדרכים כלליות יותר, להביא את הגוף לרגיעה מלאה שמבוססת תנועה, מגע וקול.
כשאת בטוחה שהוא לא רעב, והוא עדיין לא רגוע, אני מציעה לתת לו תנועה עלייך, אם זה בתנוחת ערסול או בתנוחה אנכית. אני ממליצה להשמש בכדור פיזיו בכדי לתת תנועה. תוכלי לשלב קול מונוטוני וחזרתי בכדי להקנות לו בטחון ורגיעה. במידת הצורך שלבי גם טפיחות (נוכחות) על הגוף. תנסי ותראי שזהו משולש קסם (תנועה, מגע וקול) שמובילה את הקטנטנים לרגיעה אמיתית.
מנשא בד בתנוחת ערסול - יקל עלייך גם את הנשיאה ומקנה לתינוקך איכויות התפתחותיות רבות ולכן מומלץ.
לגבי ספר - אנחנו כאן ללוות את ההתפתחות של בנך בכל שאלה שתתעורר במהלך השנים הקרובות.
אני ממליצה בחום ללכת לסדנא להתפתחות תינוקות בסביבת מגורייך, שם תרכשי כלים רבים ליועילו להתפתחות בנך.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
צ13/12/2009תסלחו לי אולי על חוצפתי אבל אני לא כל כך מסכימה...
א. הבן שלי לא היה נרגע ממגע+קול+תנועה (ובאמת ניסיתי כי בהתחלה מאוד התנגדתי למוצץ) אם הוא לא היה על הידיים וזה מאוד קשה כשהילד שלך מסוגל להרגע רק על הידיים במיוחד אם בגיל 4 ח' הוא שוקל 8 קילו וגם אם לא- את תמיד צריכה להיות כבולה אליוכדי להרגיע אותו ולדעתי ככה הוא תמיד צריך אותך כדי להרגע ומוצץ כן מלמד אותו יותר להרגיע את עצמו ומנשא הרבה שעות ביום שובר את הגב ומגביל את התנועה. צריך רק לוודא שלא דוחפים לו אותו יותר מדי ולהפחית בסביבות גיל 3 ח' שאז הוא יכול להרגע עם האצבעות שלו וגם הוא בוכה פחות כי אין גזים. מלבד זאת לאורך כל הדורות השתמשו במוצצים, פשוט פעם היו מגלגלים חתיכת בד ונותנים לתינוק למצוץ... הדבר היחיד שתינוקות יודעים לעשות בגיל הזה זה למצוץ ולא לחינם- זה הדרך המולדת היחידה שבה הם יודעים להרגיע את עצמם.
ב. גם אם יש כאלה שלא מקבלים מוצץ וכן מקבלים בקבוק אני חושבת שכדאי להיות בצד הבטוח ובכל זאת להרגיל גם כי כך את יותר חופשיה וגם כי בטוח לא תתקעי חודש עם לב שבור כשהבן שלך נורא מבקש שד ואת מרגישה שאת ממש מתעללת ודוחפת לו רעל כשאת נותנת לו בקבוק במקום. (אגב בסוף נאלצתי להוסיף לו סוכר ענבים לבקבוק כדי שיסכים לאכול מממנו שזזה ממש לא אידיאלי)
ג. אמנם באינטרנט יש המון מידע אבל מצד שני יש גם הרבה דעות שיכולות לבלבל. חדעתי צריך לבחור ספר הדרכה שהוא פחות או יותר באותו ראש כמו שאת חולמת לגדל את הילד שלך ולפעול אך ורק על פיו כמו תורה מסיני. אם מנסים על ילד כל הזמן שיטה אחרת בסופו של דבר כלום לא עובד כי אין לו זמן להתרגל לאף שיטה ויש תינוקות שלוקח להם המון זמן להתרגל.
טרייסי הוג דוגלת בשגרה מובנית אבל גמישה, בהקניית עצמאות ובגבולות ברורים (מאוד בגדול).
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למיה
אורנה עטאר13/12/2009מיה שלום,
זה בסדר גמור שאת לא מסכימה איתי. אני כן חושבת שכדאי להרגיע בדרכים עמוקות יותר שמשדרות רגיעה ברמה יותר גבוהה למוח ולא לנסות שתינוק יקח מוצץ, בייחוד אם הוא לא רוצה. אני מסכימה איתך שתינוקות שלוקחים מוצץ כדאי מאוד להיות ערים לשימוש במוצץ ולדעת להוציא אותו כשהתינוק נרגע או נרדם ולא להשאיר אותו בפה כל הזמן.
שימוש בקול, מגע ותנועה נכון בכל גיל ובכל המקרים שנתקלתי בהם עד היום (והם רבים) הוא משפיע ועוזר להורים רבים וזאת לא המצאה של העולם המערבי או משהו כזה אלא משהו מאוד שורשי, שבטי, בסיסי, קיומי בכל המהות שלנו כבני אדם.
את העצה הזאת אני מפנה לתינוק בן 5 שבועות ולא בן 4 חודשים. מגיל 3 חודשים ניתן להיעזר בדרכים אחרות להרגע.
לגבי להיאחז בשיטה אחת ולראות בה תורה מסיני - אני לא מסכימה איתך. אני חושבת שכדאי להתחבר לאינטואיציות האמהיות שבך ורק אם השיטה מתאימה לך לדבוק בה. יש הורים רבים שאינם מסכימים עם דרכה של הלוחשת לתינוקות וזה בסדר גמור.
אם בא לך לדבר איתי על הנושא, את מוזמנת להתקשר. 054-4366399.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי
מיה13/12/2009שצריך לבחור דרך אחת שמתאימה ולדבוק רק בה ולא להחליף כל הזמן. כמובן שאפשר לשנות כגשמשהו לא מתאים אבל צריך להגיע להחלטה שזה אכן לא מתאים...
יש דברים שגם אני לא מסכימה עם הלוחשת לתינוקות אבל חוץ משיטת הגידול יש לה המון טיפם לבעיות שונות שאת חלקם ניסיתי והם מאוד עזרו... לכן אני ממליצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)