בן 3 ח'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 3 ח'
    ענת
    12/12/2009

שלום, בני בן 3 ח'. מתהפך מהבטן לגב מגיל 3 שבועות.
    שאלות:
    1) כאשר אני מניחה אותו על הבטן הוא מיד מתהפך לגב, נישאר זמן מןעט מאוד על הבטן. מרים ראש סביר אבל לא אוהב להתאמץ. האם זה תקין שהוא מיד מתהפך לגב או נישמע משהו בעייתי בשרירים?
    2) הראש שלו קצת "רוקד" כשאני מצחזיקה אותו על הידיים ללא תמיכה לראש. האם זה תקין בגיל זה?
    3) בשכיבה על הבטן תנוחת הראש שלו לא תמיד בקו ישר לגוף, לפעמים הראש נוטה לאחד הצדדים. האםזה תקין?
    תודה רבה :0)))

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 ח'

הוספת תגובה

• תגובה לענת

אורנה עטאר
    12/12/2009

ענת שלום,
    ההתהפכות שאת מתארת אינה רצונית וזאת מאחר ואין שהייה על הבטן אלא "בריחה" אל הגב. את מתארת כאן החזקת ראש לא יציבה, הרמת ראש שנראה לך שדורשת מאמץ, וכן איזה א-סימטריה של הראש. כל אלו דברים שיש להתייחס אליהם ולתת להם מענה מאחר ויכולים להשפיע על התפתחות בנך.
    חשוב שהוא ישהה על הבטן בגילו וילמד להרים את הראש בצורה מיטיבית ולשהות על המרפקים. לגבי החזקה של הגוף ואיזה קושי במאמץ שרירי שאת מתארת - האם נאמר משהו על טונוס השרירים שלו ע"י רופא הילדים או טיפת החלב? קשה לי לדעת אם יש לו בעיה בטונוס השרירים דרך הפורום.
    בנתיים אני אתן לך כמה תרגילים שתוכלי לעשות איתו בכדי לשפר את השכיבה על הבטן ולעודד סימטריה.
    תשקלי שמדריכת התפתחות תינוקות תראה אותו בכדי לתת לך טיפול מדוייק יותר והתייחסות אישית.
    1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
    2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
    3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
    4. על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוקת אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
    5. לשהות על שני הצדדים.
    6. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.

לגבי הסימטריה -
    הקפידי להחזיק אותו באופן סימטרי בכל המנחים גם בהאכלה. השכיבי אותו על הצדדים - ייתכן ולא יהיה לו נוח על צד מסויים. התחילי מהצד הנוח ואח"כ עיברי לצד השני - חשוב שהוא יביא את הידיים קדימה בשכיבה על הצדדים.

תעדכני אותי איך מתקדם במהלך השבוע.
    אני כאן.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורנה

ענת
    14/12/2009

המון תודה על תשובתך המפורטת, כבר התחלתי ביישום התרגילים...
    שאלתי: האם בסופו של דבר התינוק יכול להתפתח רגיל או שתמיד ישאר פער/בעיה בהתקדמות?
    הקיצור, האם ניתן לפתור את הבעיה הזאת לגמרי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לענת

אורנה עטאר
    14/12/2009

הי ענת
    אני שמחה שאת מתחילה עם התרגילים.
    לגבי שאלתך - במידה ויש לו איזו בעיה בטונוס - לרוב זה מולד ותינוקות לוקחים את הלאה לחיים ולכן חשוב שמישהו יראה אותו ויאבחן את עניין הטונוס. במידה וזו איזו א-סימטריה קלה וקצת קשה לו לשכב על הבטן - אז עם תרגול מתאים והתייחסות בזמן - לא היו שום פערים.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו