מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרבן מוצצים וסוגיית המתרגל בשינהגליאמא13/12/2009
שלום,
בני בן 6 שבועות ומסרב לקחת מוצץ....
ניסיתי את כל סוגי המוצצים, כולל את המוצץ לסרבנים של חברת BEBE ולא עוזר. מה לא עשיתי אני נותנת לו את המוצץ עם ויטמין D הוא מוצץ מספר שניות (לעיתים אף דקות) אך כשנגמר הטעם הוא זורק את המוצץ. נתתי לו את המוצץ מיד אחרי טיפות הגליקול וחוזר חלילה. מאחר ואני לא מוותרת אני נותנת לו את המוצץ כשהוא רגוע ולעיתים הוא אף מוצץ אותו (לפעמים גם מספר דקות) אך בסוף הוא :יורק: אותו החוצה ומסרב להכניס מחדש. כשהוא עצבני הוא לא מוכן לקחת מוצץ בשום אופן !!!! מה לעשות? אני מאוד רוצה שיקח מוצץ ! כולם מסביבי מספרים כמה החיים פשוטים יותר עם מוצץ....
נושא נוסף שאני מתחבטת בו הוא נושא ההרדמות, הרה מסביבי גורסים שיש לתת לתינוק להרדם במיטה בזמן שאני יושבת לידו מלטפת אותו ומרגיעה. בעלי ואני עד עכשיו הרדמנו על הידיים ומסביבינו מפחידים אותנו שהוא "יתרגל".... האם תינוק בן 6 שבועות מתרגל ? האם זה הזמן לחינוך ?
אני הגיבו לי
אמא טריה ומתוסכלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלי אמא
דבי גרוס דולב13/12/2009הי גליאמא
מוצץ אינו הכרח התפתחותי ולא כל התינוקות אוהבים אותו ונרגעים איתו. לדעתי יש לכבד את התינוק אם אינו מעוניין בכך ולוותר על השימוש במוצץ, ממש לא חובה.
שימוש באמצעים שציינת לא יעשו את העבודה אם בנך לא ירצה בכך ולדעתי מבטלים את רצונו בצורה שאינה מכבדת אותו.
אני ממליצה לך בחום להתחיל לסנן את מה ש"כולם" מסביב אומרים ולהקשיב לליבך ולבנך שאמנם הוא הוא קטן אבל בהחלט אדם בעל צרכים ורצונות.
כך גם לגבי שינה- תינוק כה צעיר זקוק לעזרה בהירדמות ומתן עזרה זו אינה בגדר פינוק אלא מענה על צורך מאוד מאוד בסיסי של התינוק שעד לא מכבר היה רגיל לתנועה מתמדת (ברחם).
אני בכלל לא מאמינה במושג פינוק בגיל זה אלא בצרכים בלבד . אחד מהתפקידים החשובים שלנו בתור הורים לתינוק שאך זה נולד הוא לענות על כל צרכיהם, מהחזקה על הידיים ועד עזרה בהירדמות.
אם תינוק צעיר יקבל את כל מה שדרוש לו בגיל זה הוא יגדל להיות תינוק שבוטח בסביבות ובהוריו.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקניית הירדמות עצמאית
אמאלה14/12/2009רק רציתי לומר
שאפשר להחזיק את התינוק בידיים עד שהוא שקט רגוע ונינוח, שניונת שניונת לפני שהוא נרדם ואז להניח אותו בעריסה. כך את גם שם בשבילו וכך גם לא יתרגל להירדם על הידיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)