מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עמידת 4אמאלה16/12/2009
שלום,
בני בן 6.5 חודשים, מתהפך יפה לשני הצדדים ולאחרונה החל בניסיונות לזחול
הוא מרים את עצמו לעמידת 4 ונופל על הבטן (לא כואב???)
רציתי לדעת האם זה אומר שמדלג על זחילת גחון
בנוסף רציתי לדעת איך ניתן לעזור לו אם בכלל? נראה כל כך מתוסכל... הוא עם רגליים יחפות על רצפת פרקט
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוני
אורנה עטאר16/12/2009רוני שלום,
אני מבינה שהוא מתרומם ל-6 וחוזר לבטן. זה עדיין לא אומר שהוא יוותר על זחילת גחון.
בכדי לעודד זחילת גחון תרגלי איתו סיבובים סביב ציר (האם הוא עושה זאת?) לשני הכיוונים. בנוסף תרגלי איתו העברות משקל על הגחון - שכל פעם ינתק יד אחת ויושיט אותה לעבר צעצוע.
האם את מזהה שהיותו יחף על פרקט מפריעה לו? האם התחושה היא של רצפה חלקה והוא מחליק?
את יכולה לתרגל את זה על מזרן פעילות (אולי יהיה שם יותר חיכוך). זה מצוין שהוא יחף!
תבחני האם הוא משתמש בדחיפות עם כפות הרגליים שהוא על הבטן וכשהוא על הגב את יכולה לקפל לו ברכיים ולשים את כפות הרגליים על הרצפה, להחזיק אותן צמודות לרצפה ולחכות שהוא ידחוף את הרצפה. זו מיומנות שהוא יעביר אח"כ לשימוש על הבטן.
בהצלחה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד
אמאלה17/12/2009תודה על תגובה המהירה
הוא מתרומם ל4 לא ל6 (רק כפות הידיים וכפות הרגליים נוגעות, הברכיים באוויר)
האם זה משנה?..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן זה משנה
אורנה עטאר17/12/2009הי רוני,
זה כן משנה את התמונה. עליה ל-4 לרוב קורית אצל ילדים עם איזו זקיפה מוגברת בגב.
ספרי לי קצת על ההיסטוריה ההתפתחותי שלו עד היום. האם אוהב/אהב להיות על הבטן? גב? אילו תנוחות הוא אוהב?
ומשם אני אוכל לסייע לך עם תרגילים שיורידו אותו ל6 או לגחון.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתך
אמאלה17/12/2009אוף אני לא יכולה יותר עם הזקיפות הזאת... ממש קיוויתי שהעלייה ל4 היא בסדר..
הוא המון המון על הבטן מגיל חודש בערך, שנא את זה אבל התמדנו וכבר מגיל חודשיים + מבסוט על הבטן. ישן על הבטן מגיל 3 חודשים.
נולד עם טורטיקוליס וטונוס מעט מוגבר, היה מתהפך קצת הזוי אבל בשבועיים האחרונים מתהפך מאוד יפה לשני כיוונים לשני הצדדים על ידי העברת משקל בצורה מאורגנת ונשלטת לחלוטין. גם את הצדדים לקח לו זמן לאהוב אך אוהב מאוד. תופס את שתי הרגליים ואוכל אותן (בעיקר את רגל ימין. גם היה מתהפך בעיקר לשמאל וזה השתנה, וכשאוכל תופס את הכפית עם יד שמאל בעיקר).
דווקא ראינו שיפור מאוד גדול בכל הקשור לזקיפות בשבועיים שלושה אחרונים, ממש קפיצה - התחיל להניח ראש הרבה יותר, מעביר משקל, מנתק יד אחת, הרבה יותר גמישות עם הראש ועם הגוף... קיוויתי שזה מאחוריי...
היה לנו ליווי של פיזיותרפיסטית פעם בחודש לטורטיקוליס ולשרירים וקצת הפסקנו. בטיפת חלב אמרו שהוא בסדר
אז מה אפשר לעשות? כבר שבועיים ויותר שהוא מנסה לזחול ולא מצליח, ממש מתעצבן!
אוף..
ותודה על כך שהתשובות הן מפורטות עם רגש ולא עניייניות בלבד! מאוד מוערך מבחינתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורנה?
אמאלה18/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרוני
אורנה עטאר20/12/2009רוני הי,
סליחה על התגובה המאוחרת.
איך שכחת לספר לי על הטונוס? לעיתים טונוס מוגבר יכול לגרום לעלייה הזו ל4 ולא ל6.
המודעות שלך להתפתחות של בנך והבקיאות ההתפתחותית מאוד מרשימה אותי ורק שתדעי שזה יותר מחצי מהעבודה. בואי ניגש לכמה תרגילים שתתחילי לתרגל איתו בכדי להעביר אותו לעמידה על 6 ולזחילה.
בתקווה שיש לך כדור פיזיו...
1. שימי אותו על הבטן על הכדור ותני לו תנועה.
2. הניעי את הכדור אחורנית כשאת מחזיקה אותו בשוקיים מאחורה, וחכי שהוא יישר ידיים ויעלה על 6 על הכדור. המשיכי לתת לו תנועה כשהוא על 6. הניעי גם את הכדור מעט לצדדים.
3. כשהוא שעון עלייך תני לו המון מגע עמוק, טפיחות, לחיצות באיזור בית החזה והצלעות. הניעי את הצלעות למעלה ולמטה, וקצת פנימה (כל פעם צד אחד). הניעי את בית החזה פנימה לכפיפה (החזיקי משני צידי בית החזה והניעי להתעגלות הגב) והחוצה לזקיפה.
רוני, תתחילי לתרגל ותעדכני אותי איך הולך. ייתכן ויש צורך ללכת לאבחון אצל מדריכת התפתחות תינוקות כי אין כמו מראה עיניים וקבלת תרגילים מדוייקים לבנך. פיזיוטרפיה פעם בחודש היא לא משהו שיכול לשנות דפוס תנועתי ויש צורך בתרגול יום יומי ואני בטוחה שאת יודעת זאת.
הוא עדיין לא בעיכוב בזחילה ולכן בנתיים חוץ מהתסכול שלו (ושלך) יש לנו זמן לתרגל ולהביא אותו לזחילה על 6.
אני אחשוב על עוד תרגילים ואכתוב לך אותם יותר מאוחר.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה את מדהימה!
אמאלה20/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)