בת חודשיים ושבוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת חודשיים ושבוע
    שירה
    16/12/2009

שלום לפני שבוע הייתי בטיפת חלב הרופאה בדקה את ביתי ואמרה שהיא אוהבת את צד ימין ולא משתמשת בצד שמאל כלומר מפנה את ראשה לימין ואמרה לי להעביר את הספר המובייל צד שמאל ואמרה לי שאם המצב לא ישתפר יפנו אותי לפיזיוטרפיה האמת שמתי לב לזה וניסיתי להזיז לה את הראש לשמאל אך הבת שלי עקשנית מאוד שהילדה על הידיים שלי היא מפנה ראשה לצדדים וראשה יחסית יציב אך על הבטן היא בקושי מרימה את ראשה וצורחת ועל הגב מפנה לאחר שבוע של עקשנות מעט לשמאל יש ממה לדאוג? האם זה יכול להשפיע על ההתפחתות ממש מודאגת ובאזה חודש היא אמורה להרים את ראשה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת חודשיים ושבוע

הוספת תגובה

• תגובה לסיגל

דבי גרוס דולב
    16/12/2009

הי סיגל
    ביתך אינה עקשנית אלא מתקשה בפעולו שתיארת.
    נטייה של הראש לצד אחד היא עניין שיש לתת עליו את הדעת מפני שהוא עלול להשפיע על המשך ההתפתחות אם אינו מטופל. הבשורה הטובה היא שניתן לטפל בו ע"י תרגילים פשוטים. בשלב ראשון תתחילי להשכיב את ביתך על הצדדים תוך הקפדה על הצד עליו היא מתקשה לשכב. בדקי אם יש שיפור ואם לא את מוזמנת לחזור אלי.
    לגבי הרמת הראש, בגילה של ביתך כבר נרצה לראות הרמת ראש טובה יותר ולכמה דקות. חשוב להשכיב את התינוקת הרבה על הבטן על מנת לשפר את הרמת הראש.
    נסי את המלצותי וחזרי לספר אם יש התקדמות.
    בהצלחה,
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    -

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חודשיים ושבוע

שירה
    17/12/2009

אני משתדלת להאכיל אותה שראשה מופנה לשמאל ושהיא שוכבת על הגב אני משתדלת לסבוב את ראשה לשמאל האם אני עושה נכון? עוד שבוע יש לי תור בטיפת חלב שהאחות תראה אותה , האחות אמרה שאם לא יהייה שיפור היא תפנה לפיזיוטרפיה , האם בכל זאת כדאי לפנות לפזיוטרפיה והאם פזיוטרפיה תעזור ומה הפרוצדורה אם אני רוצה להגיע למדריכת התפתחות תינוקות זה פרטי ?? זה מוכר דרך הקופה ? ומה הסיבה שדבר כזה קורה ? אודה לתשובתכם מאוד מודאגת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסיגל

דבי גרוס דולב
    17/12/2009

הי סיגל
    לפעמים מדובר ביותר מאשר לסובב לתינוק את הראש אלא ממש תרגילים. אינני יודעת איך זה במקרה שלכם מפני שאני לא מכירה את התינוקת ולא חומרת ההטייה.
    ההבדל בין מדריכה להתפתחות תינוקות לבין פזיוטרפיה הוא בהסתכלות ,דרך הטיפול ובזה שהמפגש הוא אצלכם בבית.
    השיטה לפיה אני עובדת לא מוכרת בקופות החולים, היא פרטית לגמרי.
    דבר זה קורה בד"כ עכב המנח ברחם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסיגל

אורנה עטאר
    16/12/2009

סיגל שלום,
    את מתארת כאן דפוס של א-סימטריה שכמו שאמרו לך בטיפת חלב יש להתייחס אליו.
    דפוס הא-סימטריה לרוב אינו רק בראש אלא בכל הגוף ואת תוכלי לראות זאת אצל בתך (ולכן אני לא ממליצה לשנות את מיקום הראש).
    אני ממליצה לגשת לאבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי שתקבלי כמה תרגילים לתרגל איתה סימטריה בכדי שזה לא יוביל לעיכוב התפתחותי.
    בנתיים - הרבי לשים אותה על הצדדים (יהיה לה קשה צד אחד), להאכיל, לאחוז אותה כל הזמן באופן סימטרי.

לגבי הרמת ראש - בגילה אני כבר הייתי רוצה לראות שהיא מתחילה להרים את הראש.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חודשיים ושבוע

שירה
    17/12/2009

עוד שאלה קטנה במה זה יעקב התפתחות ? מזה יעקב התפתחות? יש לזה השלכות לגיל מאוחר יותר ? ואם אני אטפל בזה הכל יהייה בסדר?
    תודה רבה על התיחסותכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסיגל

דבי גרוס דולב
    17/12/2009

הי סיגל
    בד"כ מדובר בשיבוש ולא בהכרח בעיכוב. נטיית הראש משפיעה על שכיבה על הבטן, על כיווני ההתפכויות ואולי על היציבה.
    המלצתי החמה היא להפסיק לדאוג ולהתחיל לטפל. עם טיפול טוב זה בהחלט מסתדר, לא מדובר בקושי יוצא דופן אלא די מוכר.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מסכימה עם דבי.

אורנה עטאר
    17/12/2009

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו