המשך לסאגת הזחילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך לסאגת הזחילה
    אמאלה
    23/12/2009

שלום,

בהמשך להתכתבותי עם אורנה.. תזכורת - בני בן אוטוטו 7 חודשים, טונוס מעט מוגבר ושארית טורטיקוליס, מתהפך יפה ממש לשני הצדדים (בזמן האחרון ממש בטן גב גב-בטן בצורה מגמתית ולא לשם ההתהפכות בלבד) ונראית גמישות חביבה של העברת משקל וניתוק ידיים, המון על הבטן

כתבתי לכן כי החל לעלות ל 4 ואורנה נתנה לי תרגילים על כדור פיזיו

1 לא כל כך הבנתי איך לעשות - אני אוחזת בשוקיים ומניעה את הכדור אך הוא לא עולה על 6 וגם מאוד מפחיד אותי התרגיל הזה כי הוא בקלות יכול ליפול לי (מנסה להתהפך באויר.. )

עכשיו אני פחות רואה ניסיונות לעלות ל4, אבל הוא התחיל לקדם את עצמו בצורה מוזרה - יד ימין כפופה מתחת לחזה, והוא מקפיץ את עצמו עם הטוסיק וקצת עם רגל שמאל קדימה. האם זה נורמלי וחלק מניסיונות ראשוניים לזחילה או שמא גם זה סימן למשהו לא טוב??? (בבקשה לא..)

רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשך לסאגת הזחילה

הוספת תגובה

• ועוד משהו שקשור

אמאלה
    23/12/2009

הוא גם מניח את הראש על הרצפה (אף לרצפה) ומרים את הטוסיק..

מה כל זה אומר??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני;

אורנה עטאר
    23/12/2009

אלו ניסיונות נוספים של התרוממות מפני הקרקע.
    רוני, אני שוב רוצה להציע לך לשקול שמדריכה תראה אותו. לעיתים מאוד קשה בפורום לתת כלים מדוייקים במקרים שיש גם היסטוריה של טיפה טונוס מוגבר, טורטיקוליס.
    אני לא חושבת שהוא בעיכוב, אך הכוונה טובה עכשיו גם תמנע עיכוב התפתחותי ותקבלי התייחסות אישית למקום שלו.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרוני

אורנה עטאר
    23/12/2009

הי רוני,
    לגבי עלייה על 6 על הכדור - במידה ואת מרגישה לא בטוחה עם תרגיל - בבקשה אל תעשי אותו.
    בנתיים נראה לי שמה שאת מתארת זאת התחלה של זחילת גחון לא סימטרית - עם יד ימין ורגל שמאל וזה אמנם לא סימטרי ולא מאורגן (כי הוא מתקדם עם הטוסיק) אך אלו ניצני זחילה.

בכדי לעודד זחילה סימטרית ומאורגנת נסי את התרגיל הבא:
    1. השכיבי אותו על הגב
    2. הצליבי יד ורגל נגדית ותעשי "טוק טוק טוק" בניהם.
    3. הניעי את היד והרגל הנגדית לכיוון היד הפנויה והשאירי אותם על המזרן.
    4. עשי זאת לצד השני.

תעדכני אותי
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה כרוך

רות
    23/12/2009

במדריכה התפתחותית?

היא באה הביתה? אני באה אליה? חוג? קבוצה?

האמת שבעלי די מתנגד, אנחנו מאוד קצרים בכסף כרגע והוא אומר שהכל יסתדר בסוף

אוף אוף אוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דברי איתי

אורנה עטאר
    24/12/2009

הי רוני
    דברי איתי. יש לי משהו להציע לך.
    אורנה
    0544366399

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו