לא מתהפכת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מתהפכת
    שולי
    23/12/2009

שלום,
    בתי בת ה6 חודשים לא מתהפכת....השכיבה על הבטן זה בשבילה "עונש", כאשר היא שוכבת על הבטן היא צורחת ופשוט לא מוכנה, אני שוכבת מולה על הבטן גם ושרה לה שירים ומעודדת אותה עם משחקים אך הדבר לא עוזר....

היא פשוט שוכבת על הגב מושיטה את ידיה לצדדים ומה שנתפס נתפס ......

כאשר אני עוזרת לה להתהפך , או שמה לה כרית על הצד אז היא מנסה מעין חצי גילגול שכזה .....

מקווה שזהו לא איחור התפתחותי משמעותי.....
    הייתי אצל רופא הילדים והוא המליץ מכון להתפתחות הילד....הבעייה היא שעד שחוזרים חולף המון זמן.

אני מקווה שאם בשלב זה היא עדיין לא מתהפכת זה לא מבשר על הבאות.

למשל בני הבכור התהפך בגיל 3 חודשים מהבטן לגב ו4 חודשים מהגב לבטן ...והתחיל ללכת בגיל שנה ותשעה חודשים......

אשמח לשמוע עצתך....
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מתהפכת

הוספת תגובה

• תגובה לאני

דבי גרוס דולב
    23/12/2009

הי אני
    לצערי אני צריכה להגיד לך שכן מדובר באיחור התפתחותי ולא רק בגלל אי ההתהפכות אלא גם בשל הקושי הרב לשכב על הבטן שמהווה בעצם את הבסיס להתהפכות ולשלבים הבאים.
    אין הדבר אומר שמדובר בבעיה גדולה אלא בקושי מסוים שקיים במערכת וגורם לעיכוב.
    הרף העליון בו אנו רוצים לראות התהפכויות הוא עדגיח חצי שנה ושכיבה על הבטן בסביבות גיל 3 חודשים. בד"כ אין סירוב לשכב על הבטן או לבצע התהפכויות ללא סיבה פזיולוגית ברורה.
    לאור כל זה אני ממליצה בחום לא לחכות ולשקול התיעצות ומפגש עם מדריכה להתפתחות תינוקות בו תקבלו גישה מהירה יותר, ראייה כוללת של הבעיה ותרגילים ידידותיים ומועילים עבור התינוקת. ומעל הכל, תעזרו לביתכם להתגבר על הקשיים, להרגיש נוח יותר בגופה ולמנוע קשיים עתידיים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו