מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכה , בן שנה וארבעהקארין26/12/2009
בני המקסים בן 15.5 חוד', ילד פעיל מאוד , לפני חודש החל לעשות את צעדיו הראשונים, כיום הולך ברחבי כל הבית בצורה יציבה וזקופה ( שותה תוך כדי הליכה , רוקד בעמידה וכולי...) , ממש רץ , אולם מה שמטריד אותי שאינו נעמד בכוחות עצמו אלא בעזרת רהיט / קיר / כסא ומתחיל ללכת , במידה ונופל אינו מתרומם בכוחות עצמו אלא זוחל עד לרהיט כלשהו מתרומם וחוזר ללכת.
אציין כי אינו זוחל בכלל כעת אלא במקרה שנופל ומעוניין להגיע לנקודה בה יוכל לעמוד.
התפתחותו עד כה הייתה תקינה אך מעט בעיכוב ( התהפכויות 6 חוד' , זחילת גחון 9 חוד' , זחילה על שש 10.5 חוד' עמידה בעזרת רהיטים 11 חוד' וכעת הליכה שנה וחודשיים ).
אשמח לעצתכם כיצד ומה עליי לעשות.
בברכת שבוע טוב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
שירי קאשי27/12/2009הי קארין,
קצב ההתפתחות של בנך אכן היתה איטית יותר באופן עיקבי בכל השלבים. אינני יודעת האם יש גורם מעכב או שזהו קצב התפתחות הטבעי. ייתכן מצב של טונוס נמוך שהביא לקצב איטי יותר, אך גם ייתכן שהכל תקין ופשוט זהו הקצב שלו. כיוון שמהכתוב אני לא יכולה לדעת האם יש גורם מוטורי מעכב, הרי שקשה לי לתת תשובה חד משמעית. באופן כללי, כאשר תינוק מתקשה להעמד לבד, זה יכול לנבוע קושי שלו בכפיפה ויישור של הרגליים, מחוסר שיווי משקל, מחולשה ברגליים, חוסר בטחון ועוד. ניתן על ידי ריקוד "עוגה עוגה" ללמדו להתכופף ולהזדקף על ידי כיפוף הברכיים. תרגיל זה טוב גם לחיזוק השרירים. על מנת לפתח את מערכת שיווי המשקל יש להניע אותו במרחב (הנפות, גילגולים, נדנדה וכדומה). אם אינך מצליחה להגיע לתוצאות בכוחות עצמך אני ממליצה לקבוע אבחון ושיעור פרטי.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קארין27/12/2009היי שירי
תודה על התשובה, שכחתי לציין כי בגיל 9 חוד' בני היה באבחון אצל פיז' מכייון שעדיין לא זחל או ישב ולדבריה טונוס תקין ואין גורם פיזי לא תקין , לדבריה מעט איטי מאופיו וכי מדביק את הפערים בדרכו שלו.
דבר נוסף הוא שבעבר לפני שהתחיל ללכת ניסה להעמד לבד ע"י העמדות על 4 (עמידת דב) ונראה היה כי כמעט מצליח אך מהרגע שהבין כי ביכולתו ללכת אינו מנסה שוב להעימד.
האם בנוסף למשחק עוגה עוגה יש דבר נוסף שאני יכולה לעשות? והאם אתם עובדים באיזור הערבה ואילת?
תודה מראש
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי28/12/2009הי קארין,
את יכולה גם בזמן העמידה להגיש לה בועת סבון מלמטה כך שתכופף ברכיים על מנת להגיע אליה אך לא תתישב לגמרי, ולאחר מכן מלמעלה על מנת להזדקף. תרגול של כיפוף ויישור הברכיים יתרום להתקדמות שלה.
לצערי אינני יודעת על מדריכה באזורך. אם ההסברים אינם מספיק ברורים, את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני ואני אנסה להסביר מעט יותר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדריכה באזור אילת והערבה
אורנה עטאר28/12/2009הי קארין,
אני מכירה מדריכה במושב צופר.
במידה וזה קרוב אליך תוכלי ליצור איתי קשר בטלפון 054-4366399.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדריכה באיזור אילת והערבה
נגה לבני29/12/2009היי קארין
אני מדריכה להתפתחות תינוקות בשיטת צעד ראשון ועובדת באיזור אילת והערבה.
אשמח לעזור
נגה לבני- 052-3666666* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)