על הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• על הבטן
    רחלי
    27/12/2009

בני הבכור כמעט בן 4 חודשים (עוד שבוע). לא נהנה במיוחד לשכב על הבטן. התהפך פעם וחצי מהבטן לגב לפני שבוע ומאז כלום (נראה לי שזה היה ב"פוקס"). שמתי לב לאחרונה שהוא כשהוא על הבטן הוא לא מצליח להשאיר את הידיים מולו ומיד פורש ידיים לצדדים. לפני כחודש המצב היה יותר טוב וכאילו יש נסיגה. אני משתדלת להשכיב על הבטן, על החזה שלי ועוד. מה המשמעות של שכיבה כזו וכיצד ניתן לשפר את השכיבה על הבטן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה לרחלי

אורנה עטאר
    28/12/2009

רחלי שלום,
    את מתארת כאן קושי מאוד גדול להיות על הבטן. פרישת הידיים לצדדים היא חלק מהקושי והסיבה לכך היא שהות ממושכת על הגב שגרמה לו למתח שרירי בבית החזה וקיצור של זוקפי הגב שאינם מאפשרים לו לשכב כעת בנינוחות על הבטן.
    שכיבה על הבטן הינה הכרחית בכדי להתפתח באופן תקין ולממש את שלבי ההתפתחות הבאים, התהפכות, זחילה, התיישבות וכו'.
    בכדי לשפר שכיבה על הבטן צריך לעבוד איתו יום יום בכדי להגיע לתוצאות. אני אתן לך כמה תרגילים שאני מקווה שיביאו לשינוי. במידה ותראי כי אין שיפור אני ממליצה לגשת למדריכה להתפתחות תינוקות, שם תקבלי מגוון של תרגילים, יראו לך בדיוק איך לבצעם ויעקבו אחר השיפור.
    תרגילים:
    שפור שכיבה על הבטן:
    1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
    2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
    3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
    4. על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוק אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
    5. לשהות על שני הצדדים.
    6. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.

בנוסף - האם הוא מכיר את תנוחת הערסול? תנסי לערסל אותו כמה שיותר (עם תנועה, במידה והוא לא מכיר הוא יתנגד בהתחלה וכל פעם תנסי יותר ויותר לערסלו) - התנוחה הזו גם מאריכה את זוקפי הגב וגם מביאה את הידיים לקו האמצע (שעכשיו ן פרושות לצדדים אצלו) ועוזרות לו אח"כ להשען על המרפקים על הבטן.

תנסי כמה שיותר את התרגילים ותעדכני אותי בשיפור.
    אני כאן בשבילך.
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו