איך כדאי להרדים ילדה בת חודש וחצי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך כדאי להרדים ילדה בת חודש וחצי?
    עליזה
    30/12/2009

היי,
    לפני השינה אני מחשיכה כמובן את החדר, דואגת שתהיה עם חיתול נקי ואחרי אוכל.
    כשאני שמה אותה בעריסה היא בוכה.
    השיטה שלי כרגע היא לנדנד אותה עד שתרדם.
    האם זה טוב? האם היא תהיה רגילה להרדם רק כך?
    כדאי לבחור בשיטה אחרת?
    ועוד שאלה: באיזה גיל אפשר לצפות שיהיה סדר יום לתינוק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאמא של...מ"גם אמא של..."

אמא
    30/12/2009

אני אמא לתינוק בן שנה...בניתי לו סדר יום והקפדתי עליו בערך מגיל חודש וזה חשוב מאד לאין שיעור.
    את כבר יכולה ואפילו רצוי שתבני שגרה , שעה לפני השעה שאת רוצה שילדתך תלך לישון, הרגיעי את האווירה בבית, קלחי והאכילי אותה ואז השכיבי אותה לישון בשמן קבוע מדי יום, אל תשכחי שתינוקות קטנים אינם יודעים עדיין את ההבדל בין יום ללילה ויש ללמדם, הדרך לחלמד אותם הוא ליצור הבחלנה ברורה בין האנרגיה העירנית של היום ואנרגיה הרגועה של הערב והלילה.
    מעבר לכך תינוקות לא נולדים יודעים לישון - ואנחנו ההורים צריכים ללמד אותם לישון, אם תחשבי על זה, בתך מרגישה הכי בטוחה כשהיא עליך וזה מובן וטבעי כי זה מה שהיא מכירה אבל אם תלמדי אותה לישון בעריסה ותתני לה להרגיש כי העריסה היא מקום בטוח לישון בו, היא תלמד (הרבה יותר מהר ממה שאת חושבת).
    אני מציעה לך מניסיוני, שטקס ההשכבה לישון יהיה קבוע, חבקי אותי ועטפי אותה בחום (כיוון שהיא עדיין קטנה, ערסול על בידיים שלך יהיה לה טוב מאד) וכשהיא נינוחה ומנומנמת העבירי אותה בעדינות אל העריסה שלה תוך שאת שומרת על התנוחה שבה היא נרדמה (אם תניחי אותה פשוט על הגב - היא תתעורר ותבכה, לא כי היא לא אוהבת לישון בעריסה , אלא כי בגילה יש עדיין רפלקס בהלה שקיים במערכת הפיסית של הגוף), העבירי אותה אל הבטן וטפחי לה בעדינות על הישבן כדי להעמיק לה את השינה ואז כשאת רואה שהשינה שלה נשמרה תוכלי דרך הצד להעביר אותה אל הגב - הכל בעדינות ולאט לאט כדי לא לשבור לה את השינה.
    אם את לא רוצה להעביר אותה מתנוחת הערסול אל הבטן, תוכלי להעביר ישירות אל הצד ולתת לה להמשיך לישון כך, ובשלב הבא להזיזה כך שתכב על הגב.
    כמו שאת בטח שמה לב , תינוקות קטנים בגיל הזה מכורבלים כל הזמן, זו התנוחה שהם מרגישים הכי בטוחים בה ולכן כשמניחים אותם פשוט על הגב, הם נבהלים. כשאת מניחה אותה על הבטן או על הצד, אל תיישרי לה את הגוב, תני לה להתכרבל, תסתכלי עליה ותראי שתוך כמה רגעים היא תיישר את הגוף לבד (ברגע שתרגיש בטוחה בתנוחה).

אני עשיתי את זה כשבני היה קטן לאורך כל החודשים הראשונים ועד עכשיו וזה עובד - הוא גם למד לישון, וגם מהר מאד (יחסית) הוא משך שעות שינה והגיע לשינה של לילה שלם.

זה עובד!
    מקווה שאולי עזרתי.
    בהצלחה

גם אמא של... :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאמא של

דבי גרוס דולב
    30/12/2009

הי אמא של
    תינוק בן חודש וחצי זקוק לעזרה בשהירדמות בד"כ, עזרה זו היא תנועה ואחיזה על ידי ההורה.
    לאחר שהתרגל התינוק להיות בתנועה כל הזמן בתוך הרחם, קשה לו להתרגל לעולם כ"כ סטטי וקשה לו להירגע ללא תנועה. חשוב מאוד לענות לתינוק על צורך זה. מתוך היענות לצורך זה ,ידע התינוק להירגע בעצמו בגיל מאוחר יותר.
    לדעתי שאלת ההתרגלות אינה רלווינטית משום שמדובר בצורך בסיסי, כמעט כמו אוכל ואהבהץ
    סדר יום האו עניין מאוד אינדיווידואלי ומשתנה מתינוק לתינוק, המשיכי לנסות ולנהל סדר יום בכל מקרה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו